BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'dan kritik 'transit vize' kararı----

Hollanda'dan kritik 'transit vize' kararı

Hollanda'dan kritik 'transit vize' kararı
05 Aralık 2022 - 12:43 www.finansgundem.com

Hollanda hükümeti, Türk vatandaşlarının aralık ayı itibariyle transit geçişler için de vize almaları gerektiğini belirtti.

Hollanda hükümetine ait 'Netherlands Worldwide' adlı sitedeki duyuruda "Türk uyruğuna sahip misiniz? 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda transfer için havalimanı transit vizesine ihtiyacınız olabilir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde de "1 Aralık 2022 tarihi itibariyle hususî ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları Hollanda havalimanlarından transit olarak Schengen bölgesi dışına yapacakları transit geçişlerde transit vizeye tabi olacaklardır" açıklamasında bulunuldu.

TRANSİT VİZE İÇİN GEREKENLER

Haber Türk'te yer alan habere göre, Hollanda'nın resmi sayfasındaki açıklamada transit vize için ayrıntılara da yer verildi. Açıklamada "Transit vize almak için son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi ibraz etmelisiniz. Bu belgenin en az 2 boş sayfası olmalı ve Hollanda'daki havalimanından geçişinizin tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Doldurulmuş ve imzalanmış bir Schengen vize başvuru formu göndermelisiniz. Çevrimiçi formda, yolculuğunuzun ana amacı olarak 'havaalanı geçişi'ni belirtmeniz gerekir. Seyahat belgenizde sizinle birlikte seyahat eden her kişi kendi vize formunu sunmalıdır. Pasaport fotoğrafları için Hollanda gereksinimlerini karşılayan bir fotoğraf getirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzun doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak için bir takım belgeler de sunmanız gerekir. Havaalanı transit kontrol listesine bakabilirsiniz" detayları paylaşıldı.

En erken seyahat planından 6 ay önce, en geç ise 15 iş günü öncesinden başvuru yapılması gerektiği vurgulanırken, çoğunlukla, başvurunun 15 takvim günü içinde bildirildiği 45 güne kadar sürebileceği ifade edildi.

Suudi Arabistan'dan 'kişisel ziyaret vizesi' uygulaması

 

Schengen vizesinde yeni dönem!

 

Kimlikle seyahat dönemi: İşte vizesiz seyahat edilebilen ülkeler...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)