BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda, Endonezya'dan özür diledi----

Hollanda, Endonezya'dan özür diledi

Hollanda, Endonezya'dan özür diledi
17 Şubat 2022 - 17:25 www.finansgundem.com

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Endonezya'nın bağımsızlık savaşı sırasında Hollanda ordusunun kullandığı aşırı şiddet için ülkeden özür diledi.


Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Endonezya'nın 1945 ile 1949 arasındaki bağımsızlık savaşı sırasında Hollanda ordusunun halka uyguladığı aşırı şiddet yüzünden özür diledi. Rutte, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetinin, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra eski sömürgeyi geri kazanmak için Hollanda ordusu tarafından Endonezyalılara uygulanan sistematik, aşırı ve etik dışı olduğunu sonucuna varan tarihi incelemenin tüm bulgularını kabul etti.

Ne olmuştu?

Endonezya, Pasifik Savaşı'nın sona ermesiyle dönemin siyasi lideri Sukarno ve yardımcısı Muhammed Hatta'nın 1945'te radyodan okudukları bildirgeyle bağımsızlığını ilan etti. Hollanda Krallığı, Sukarno'nun bağımsızlığını tanımadığı gibi sömürge yönetimini devam ettirmek adına Cava ve Sumatra adalarına asker çıkardı.

Krallık askerleri, sivil halka karşı yaptıkları katliamlarla savaş suçu işledi. Bazı şehirlerde süren çatışmaların sonrasında Hollanda ve Endonezya arasında başlayan barış görüşmeleri, 27 Aralık 1949'da Hollanda Krallığı'nın yeni devletin bağımsızlığını tanımasıyla sonuçlandı.

Hollanda'da 3 aşamalı normalleşme süreci başlıyor

 

Hollanda, Ukrayna uçuşlarını askıya aldı

 

Hollanda, Ukrayna'daki vatandaşlarına terk etme çağrısında bulundu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)