BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda, Avrupa Birliği'nin genişlemesinden rahatsız----

Hollanda, Avrupa Birliği'nin genişlemesinden rahatsız

Hollanda, Avrupa Birliği'nin genişlemesinden rahatsız
06 Ekim 2023 - 04:42 www.finansgundem.com

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Avrupa Birliği'nin genişlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Rutte,''Ülkeler, tüm gereklilikleri yerine getirmeleri halinde AB'ye katılabilirler'' dedi

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Avrupa Birliği'nin Balkan ülkeleri ve Ukrayna'yı da içerecek şekilde hızla genişlemesini reddederek, "Ülkeler, tüm gereklilikleri yerine getirmeleri halinde AB'ye katılabilirler" dedi.

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten İspanya'nın organizasyonunda Granada kentinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısına katılan Rutte, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

''TARİH BELİRLEMEK YANLIŞ''

Rutte, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna ve Moldova'ya atıf yaparak AB'nin 2030 yılına kadar genişleme için kendisini hazırlaması gerektiği açıklamasına yönelik, "Bu tarih belirlemektir. Bu tarihe kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca çok mantıksız olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

AB'nin genişlemesi için tarih belirlemenin acelecilik olduğunu kaydeden Rutte, AB'ye katılım şartlarından taviz verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

''AVRUPA BİRLİĞİ İÇİN HER KOŞULDA TÜM ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMELİDİR''

Rutte, "Mesele ülkelerin ne zaman hazır olacağı değil, ülkelerin hazır olup olmadığıdır. Ülkeler, tüm gereklilikleri yerine getirmeleri halinde AB'ye katılabilirler." diye konuştu.

AB'ye daha fazla ülke katıldıkça birliğin önemli reformlara ihtiyacı olacağını ifade eden Rutte, "AB'nin hâlihazırda 27 üye ülkesi var ve daha fazla ülke eklenirse karar alma ve diğer her türlü konu daha da karmaşık hale gelecek. AB'nin şu anda tasarlanan şekliyle büyük ülkeleri özümseme konusunda kesinlikle yetersiz olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, Türkiye ile ilişkileri canlandıracak

 

Avrupa Birliği, Ukrayna kararını 6 ay uzattı

 

O ülke ile Avrupa Birliği arasında 5 anlaşma

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)