BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHisarcıklıoğlu'dan Avrupa'ya çağrı----

Hisarcıklıoğlu'dan Avrupa'ya çağrı

Hisarcıklıoğlu'dan Avrupa'ya çağrı
15 Ekim 2014 - 22:36 www.finansgundem.com

Rifat Hisarcıklıoğlu: "AB'nin genişlemesinin başarı hikayesi olduğunu topluma anlatın"

TOBB Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasına, AB'nin genişleme politikasının bir başarı hikayesi olduğunu topluma anlatmaları çağrısında bulundu.

Eurochambres ve TOBB'un Brüksel'de ortaklaşa düzenlediği, "İş dünyası AB'nin genişleme sürecine nasıl katkı sağlar?" konferansında konuşan Hisarcıklıoğlu, derin ekonomik krizin ardından, kırılgan bir toparlanma sürecine giren AB ekonomisinin geleceğinde genişleme politikasının devamının çok önemli olduğunu vurguladı.

AB'nin mevcut ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarına ancak genişleyerek çözüm üretebileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, AB Komisyonu Başkanlığı'nı gelecek ay devralacak Jean-Claude Juncker'in önümüzdeki 5 yılda AB'ye yeni üye alınmayacağı yönündeki sözlerinin genişleme sürecinin sona erdiği şeklinde yorumlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, AB'nin 2004'ten itibaren 13 yeni üye almasının ekonomik faydalarını gördüğünü kaydederek, Avrupa iş dünyasından bunları topluma anlatmalarını istedi.

AB Komisyonu'nun geçen hafta açıkladığı genişleme stratejisinde ekonomiye ve rekabet gücüne ağırlık verdiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ekonomik büyümenin ana aktörleri olarak  genişlemeyi başarı hikayesi haline getirmede katkıya hazır olduklarını vurguladı.

Eurochambres Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini ise AB ve aday ülkeler arasındaki somut ilişkilerin Avrupa'daki zayıf ekonomik toparlanma ve artan işsizliğe çare olabileceğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)