BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan zehirli dumana boğuldu----

Hindistan zehirli dumana boğuldu

Hindistan zehirli dumana boğuldu
12 Kasım 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

Dünyanın en kirli başkenti olarak bilinen Yeni Delhi tarım arazilerinde ekin atıklarının yakılmasındaki artış nedeniyle zehirli bir dumana büründü.

Sıcaklıktaki düşüş, rüzgar hızı ve çevredeki tarım arazilerinde ekin atıklarının yakılmasındaki artış nedeniyle Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'yi kalın bir zehirli duman bulutu kapladı.

HAVA KALİTESİ MÜMKÜN OLAN EN KÖTÜ DERECEYE YAKLAŞTI

Sis görünürlüğü önemli ölçüde azalttı ve birkaç yüz metre ötesini görmeyi neredeyse imkansız hale getirdi. Görüş mesafesinin düşmesi şehirdeki trafiği adeta felç etti. Hindistan'ın Federal Kirlilik Kontrol Kurulu'na göre, hava kalitesini mümkün olan en kötü dereceye yaklaştı.

İNSANLARI ÇOK KÖTÜ YÖNDE ETKİLEYECEK 

Hürriyet'in haberine göre, söz konusu bu kirlilik, havada güvenli olarak kabul edilen toksik partikül miktarının beş katından fazlasına sahip olması nedeniyle sağlıklı insanları kötü yönde etkileyeceği, mevcut hastalıkları olanları ise ciddi şekilde etkileyeceği bildirildi.

Yetkililer insanlardan korunmak için maske takmalarını istese de sokaklarda görülen kalabalıkların uyarıları çok da ciddiye almadığı görüldü.

ÇOK DAHA KÖTÜYE GİDEBİLİR 

Yetkililer mevcut hava koşullarının 17 Kasım'a kadar 'çok kötü' devam edeceğini açıkladı. Çiftlik yangınlarının devam etmesi durumunda zaten kötü olan hava kalitesi çok daha ağır bir hal alabilir.

DÜNYANIN EN KİRLİ BAŞKENTİ

Genellikle dünyanın en kirli başkenti olarak gösterilen Yeni Delhi, ulaşımdan kaynaklanan emisyonlar, şehir dışındaki kömürle çalışan tesisler ve açık çöp yakma ve toz nedeniyle kışları çok kötü hava koşulları ile karşılaşıyor.

Hindistan hükümetini son dört yılda milyarlarca rupi harcayarak kış aylarında önemli bir hava kirliliği kaynağı olan mahsul atıklarının yakılmasını azaltma çabaları mevcut durumu değiştirmeye yetmedi.

Hindistan'dan Cammu Keşmir bölgesine takviye asker

 

Hindistan’da sel felaketi! Ölenlerin sayısı artıyor

 

Hindistan'da Zika alarmı: 89 kişide tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)