BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHindistan SOS veriyor----

Hindistan SOS veriyor

Hindistan SOS veriyor
02 Eylül 2013 - 06:30 www.finansgundem.com

Hindistan'ın 2009'dan bu yanaki en yavaş büyümesi, ülkenin başbakanı Singh üzerindeki rupiyi destekleme baskısını artırıyor

Hindistan İstatistik Bakanlığı'nın 30 Ağustos'ta açıkladığı büyüme verisi, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının Haziran'da sonlanan 3 aylık dönemde yıllık bazda yüzde 4.4 büyüdüğünü gösterdi. Hint ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.8 genişlemişti. Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistin medyan tahmini, Asya'nın en büyük 3. ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 4.7 büyüyeceği yönündeydi.
Hindistan'ın 2009'dan bu yana kaydettiği en yavaş büyümesi, Başbakan Manmohan Singh'in üzerindeki, merkez bankasını faiz artırmak zorunda bırakan rupideki düşüşü kontrol altına alma baskısını artırıyor.
Hindistan'ın cari açığının, ülke ekonomisini, ABD'nin parasal genişleme önlemlerini azaltacağı düşüncesiyle hızlanan gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına karşı kırılgan hâle getirmesi üzerine rupi, bu yıl dolar karşısında yüzde 16 değer kaybetti. Hindistan Merkez Bankası Temmuz'da para birimini desteklemek ve enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırarak, Sİngh'in yatırımları canlandırma vaadine rağmen ekonomik büyümeyi sıkılaştırdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)