BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHindistan kamu bankalarını özelleştirecek----

Hindistan kamu bankalarını özelleştirecek

Hindistan kamu bankalarını özelleştirecek
18 Ağustos 2020 - 18:44 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle zor günlerden geçen Hindistan bankacılık sisteminde ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Ülke bu mali yıl içerisinde 4 kamu bankasını özelleştirecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan Başbakanı Narendra Modi bu mali yıl içerisinde kamu bankalarının en az dördünün hisselerinin azaltacak. India Times’ın haberine göre, Modi özelleştirme için sürecin hızlandırılmasını istedi.

Haberin dayandırıldığı hükümete yakın kaynaklar çoğunluk hisseleri Hindistan yönetimine ait olan Punjab & Sind Bank, Bank of Maharashtra, UCO Bank ve IDBI Bank bankalarının hisselerin direkt ya da dolaylı yoldan holdinglere devredilmesini istiyor.

 Yeni Delhi yönetimi bankacılık sektörünü elden geçirmek istiyor. Ülke aynı zamanda bankaların ve diğer kamu kuruluşlarının özelleştirilmesiyle salgının yol açtığı ekonomik çöküş nedeniyle vergi tahsilatlarında yaşanan düşüşü kompanse ederek bütçe harcamalarına kaynak sağlamaya çalışıyor.

Başbakanlık bu ayın başlarında Hindistan Maliye Bakanlığı’na bir mektup yazarak, söz konusu bankaların Mart 2021'de sona erecek olan mevcut mali yılda bu kredi verenleri özelleştirme sürecini hızlandırmasını istedi.

Haberin dayandırıldığı hükümete yakın bir kaynak “Bankaların özelleştirilmesi süreci başladı” ifadelerini kullanarak bazı istişarelerin çoktan yapıldığını belirtti.

Başbakanlık ve kredi kuruluşları yorum taleplerine hemen yanıt vermezken, Hindistan Maliye Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Hindistan özelleştirmede agresif davranıyor

İsmini vermek istemeyen kaynaklar hükümetin zaman çizelgesinin oldukça agresif olduğunu ve mevcut piyasa koşuşları göz önüne alındığında hükümetin ciddi bir meydan okumaya kalkışmış olabileceklerini dikkat çektiler.

Geçen ay Reuters, Hindistan'ın bankacılık sektörünün elden geçirilmesi kapsamında devlete ait bankaların sayısını sadece beşe düşürmek için kamu bankalarının yarısından fazlasını özelleştirmek istediği bildirmişti.

Hindistan'da şu anda, hükümet %47,11'ine sahip olduğu IDBI Bank'e ek olarak bir düzine kamu sektörü bankasını ve sigorta devi Life Insurance’ın %51 hissesini elinde tutuyor.

Banka hisselerinin satışı kolay olmayacak

Bankaları özelleştirme hamlesi, kötü kredi miktarının büyüdüğü ve hükümetin devlet bankalarını kurtarmak için taze fonlar enjekte etmeye zorunda kalacağı bir süreçte geldi.

Buna karşın kamu bankalarının hisselerinin satışı zor olacak. Zira daha önce bankacılık sektörünün ve hükümet yetkililerinin belirttiği gibi bu bankalar kötü kredilerin yanında yüksek bir oranda kredi yükü gibi bir sonraki mali yıla uzanan birçok sorunla uğraşıyor.

Finans devlerinde kan kaybı! Hangi bankalar personel çıkarıyor?

 

Vodafone'un milyonlarca abone kaybetmesi bekleniyor

 

Alman bankalara kaçakçılık baskını

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)