BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiVodafone'un milyonlarca abone kaybetmesi bekleniyor----

Vodafone'un milyonlarca abone kaybetmesi bekleniyor

Vodafone'un milyonlarca abone kaybetmesi bekleniyor
15 Temmuz 2020 - 11:53 www.finansgundem.com

Küresel telekomünikasyon şirketi Vodafone’un Hindistan’daki birimi Vodafone Idea 2008’den bu yana 117 milyon abone kaybetti. Şirketin kötü finansal performansı milyonlarca abonenin daha ayrılmasına neden olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vodafone Group ve Hindistan’daki ortağı Aditya Birla Group, Vodafone’un Hindistan ayağı olan telekomünikasyon şirketi Vodafone Idea'nın kullanıcı tabanındaki ani erozyondan endişe ediyor. India Times’ın haberine göre konuya aşina olan üst düzey yetkililer Vodafone Idea’nın mart ayına kadar iki çeyrekte yaklaşık 20 milyon aboneyi rekabete kaptırmış olabileceğini belirtiyor. Analistler şirketin 30 Haziran’da biten çeyrekte 15 milyon aboneyi daha kaybetmiş olabileceğini öngörüyor.

Yetkililerden biri, düşen rakamların, telekomünikasyon şirketinin 20 yıl boyunca düzeltilmiş brüt hasılatının (AGR) aidatlarının ödemesine Hindistan Yüksek Mahkemesi’nden izin çıksa bile, şirketin geleceğiyle ilgili ortaklar arasında tartışmalara yol açtığını söyledi. Bunun nedeni, şirketin geleceğini güvence altına almak için abone sayısındaki ani düşüşün tersine çevrilmesi gerektiğidir. Ortaklar veya diğer stratejik yatırımcılar tarafından sermaye aktarımı gerekebilir ve bunun nasıl olacağı belli değil.

India Times’a konuyla ilgili bilgi veren bir başka yetkili, “AGR konusundaki rahatlama farklı bir mesele ve bizim karşı karşıya olduğumuzu karamsar ticari beklentilerden bağımsız” diyerek, “Rakibimiz olan firmalar pazara ağırlıklarını koymaya başladılar bile” ifadelerini kullandı.

Uluslararası sigorta şirketi Axis Capital, zarar eden Vodafone Idea'nın Nisan-Haziran döneminde 15 milyon kullanıcı daha kaybetmesini bekliyor, bu dönemde rakip telekom şirketleri Reliance Jio'nun yaklaşık 6 milyon yeni abone eklemesi, Bharti Airtel'in ise abone tabanını koruması veya biraz miktar artırması bekleniyor. Analistler Vodafone Idea’nın agresif rakipleri Jio ve Bharti’nin şirketin aboneliklerini taşımak için şebeke yatırımlarını arttırdıklarını belirtiyor.

117 milyon kullanıcı kaybetti

Ağustos 2018’deki şirket evliliği sırasında 408 milyon kullanıcısıyla piyasa lideri olan telekomünikasyon şirket Vodafone Idea Mart ayı çeyrek sonuna kadar toplamda 117 milyon aboneyi kaybederek 291 milyon kullanıcıya geriledi. Vodafone Idea’nın en büyük rakipleri Jio’nun 388 milyon, Airtel’in 284 milyon kullanıcısı bulunuyor. Buna karşın Hindistan telekomünikasyon düzenleyicileri bu verilere rağmen Vodafone’un abone sayısını sıralamada Airtel’in aşağısına yerleştiriyor.

Yüksek Mahkeme Vodafone Idea’nın AGR ödemelerini 20 yıla yaymasına izin verse bile analistler telekomünikasyon şirketinin yeniden rekabetçi olabilmesi için sermaye enjeksiyonuna ihtiyaç duyacağını belirtiyor. Ancak ortaklar daha fazla sermaye enjeksiyonuna meyilli olmayabilir. Yetkililer Aditya Birla Group’un uğraşması gereken birçok mali zorluk olduğunu ve yaralı telekom şirketi için daha fazla yatırım yapmak istemeyeceğini belirtiyor.

Vodafone bu krizi atlatabilecek mi?

 

Vodafone’dan bıktıran taciz

 

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karadenizli19 Temmuz 2020 01:43

    Vodofona sakin bulasmayin.inandik eve internetini baglattik . surekli baglanti hatasi veriyor.iptal edin dedik para istedimer.sozlesmesi de 15 gun ici de ucretsiz iptal edilebilecegi bildiril.isti.lanet bir kurum

  • Ayşe Kargı 17 Temmuz 2020 19:29

    Benide kaybetti şükürler olsun ki kurtuluyorum Bi daha asla asla Vodafone kullanmak yoooookkk

  • Mağdur17 Temmuz 2020 14:45

    Oppo a5 2020 cihaza vodafone yanımda dan müracat ettim. İptal edildi diye mesaj geldi. Mesaj geldiği halde ücretini faturaya yansıtmışlar. Almadığım cihazın parasını ödeyeceğim. Nasıl iş bu anlamadım. Kimseye tavsiye etmem. Müşteri temsilcisini defalarca aramama rağmen iptal edilmedi. Böyle olursa tabi müşteri kaybeder. Ne yapmam gerekir avukatlardan yardımcı olmalarını rica ederim.

  • Meryem17 Temmuz 2020 12:29

    3 Vodofone hattım vardı.Birini kapattım.En kısa zamanda onlarıda kapatıcam.Kimseye tavsiye etmiyorum.Bu güne kadar yaşadığım mağduriyet yeter.Zaten bu şekilde müşteri kaybedeceği belliydi.Yurtdışındaki Vodofone Şirketi gibi büyük zararı olucak tabiki.Herkesin ahı bi şekilde çıkacak.

  • Nurşin ozen17 Temmuz 2020 12:07

    Benim ilk 3 ay 25 TL dediler 4. Aya girdik. 29. Tele dediler ama 40 TL faturam geliyor hiç aşım yapmadım halde bu vodafon dolandırıcı en kısa zamanda hal olmazsa mahkemeye verecem

  • Fikret kahraman 17 Temmuz 2020 09:41

    4tane hattım var hepsini iptal edicem

  • Ebru Ucar17 Temmuz 2020 03:03

    Gercektennn dolandirici hirsizz bi sirkett faturaliii hatta gectimm bana paket 49 tl dedilerr ilkk ay 72 tl odedimm bendenn yurtdisinda konusma bedelii kesmisler faturaya ve benimm yurtdisinda hickimsem yokk daha buna benzerr ne odemeler resmenn hirsizlikk hicbirsekilde duzgunn bi tarifesi yokk paketlerinn fiyatlariii cokk pahalii ve 10 senedir kullaniyordum suann baska bi sirkete gectimm cokda uygunn guzell paketlerii var daha uygunn ve en azindan hirsizlikk yokkk yanii insanlarinn kandirmiyorlar

  • Recep ALMIŞ17 Temmuz 2020 01:46

    Ekrem eker bey ben de aynı sorunu yaşıyorum ve bu ayın 21 inde taahhütum bitiyor bir yıl geçmek bilmedi bir türlü şerefsizler hem telefonu göndermiyor hem parasını dike dike vereceksin diyor o nasıl oluyor diyorum sözleşme de öyle yazıyor diyor tam dolandırıcı olmuşlar. Parayı siz verin biz size sonra iade ederiz diyorlar nasıl olsa türk milleti de mal ya şerefsizler alacaksınız parayı at faize beni süründür bir kaç ay sonra para mı aynı sekilde geri ver ya da biktirt beni fatura dan düşün diyeyim dimi. Benim 200 lira fazla param çok birşey etmez ama bunu binlerce inasana yaptıklarını düşünün ortaya müthiş bir para çıkıyor at bunu faize 5 ay sonra alacağın parayı şimdiden al faizden beslen şerefsizler. Cimer e şikayet edin ben ettim elin İngilizi gelmiş bizi dikmeye çalışıyor bir de bizim bankaları faiz alarak zarara uğratacak ülkemi

  • Fatih arsu16 Temmuz 2020 21:48

    Abi ne hediye veriyorlar bide üstüne üstlük bide tarifleri pahalı

  • Ekrem Eker15 Temmuz 2020 19:30

    Valla vodofondan bende ayrilmak istiyorum.vodofon uygulamasindan cihaz.siparisi verdim iptal edildi.cihaz gelmedi fakat faturayi iptali yapamadilar.fakar parayi istmektediler.defalrca musteri hizmeyleri cözume ulastirmadilar.alamdigim cihaz.parasini ve hizmet alamadigim parayi nicin odeyim.koskaca şirket yalançi sahtekar .kampanya fiatlari arasinda uçurum var sakin inanmayin.Yalanci ve sahtekardir.konusma kayitlarimizin ve şikayet kayitlarin sayisi belli dwğil.