BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHerkes hesabını gözden geçirsin----

Herkes hesabını gözden geçirsin

Herkes hesabını gözden geçirsin
20 Haziran 2013 - 16:53 www.finansgundem.com

BİST Başkanı Turhan, “Yatırım projelerinin sermaye piyasası kanalıyla finanse edilmesi doğru bir strateji” dedi

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Fed Başkanı Bernanke'nin açıklamalarıyla ilgili olarak, "Genel tabloya baktığınızda Çin, Japonya, AB'de yaşanan gelişmeler Fed'in hamlesini destekler mahiyette değil. Ben şu ihtimalin de göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum; gerçekten işler tekrar kötüleşebilir" dedi.
Turhan, 4. Uluslararası İstanbul Altın Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun çıkmasıyla yeni bir döneme girildiğini, İstanbul Altın Borsası (İAB) ve Borsa İstanbul ile birleştirildiğini anımsatarak, bunun Türkiye sermaye piyasalarında dönüm noktası olduğunu kaydetti.
Sermaye piyasalarında yapay ve dikey entegrasyonunu konuştuklarını ifade eden Turhan, şunları söyledi:
"Bu entegrasyon, Türkiye'de sermaye piyasaları çerçevesinde alınıp satılan her türlü finansal sözleşmenin, kıymetin tek bir erişim noktasında aynı işlem kurallarına tabi tutularak mümkün olursa piyasalar arası çapraz teminat yönetimini mümkün kılacak şekilde birleştirilmesinin hem emir öncesi hem de emir sonrası süreçlerinde aksamasız bir şekilde yürütülmesini içeriyordu. Diğer ülke örneklerine bakıldığında bunun gerçekleşmesi uzun sürmüş. İlgili kurumlarla uyumlu çalışmalar gerçekleştirmemiz bu dönüşümü bir yıldan daha kısa süre içerisinde gerçekleştirmemizi mümkün kıldı."
"İŞLER TEKRAR KÖTÜLEŞEBİLİR"
 ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarına da değinen Turhan, bu açıklamayla dünyanın yeni bir döneme girdiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Ekonomik ve finansal krizin yeni bir aşamasına tekabül ediyor. Fed, her ay piyasalara sağlamakta olduğu 85 milyar dolarlık likiditeyi azaltabileceğini ve 2014'ün içinde buna tamamen son verebileceğini buyurdu. Tabii bunun bütün finansal fiyatlamalarda etkisi olacak. İktisadi faaliyeti de etkileyebilecek bir yeni durum. Tabii bu durum bekleniyordu. Artık daha net tabloyla karşı karşıyayız. Burada belirleyici olan ABD başta olmak üzere küresel faaliyetin seyri olacaktır. Genel tabloya baktığınızda Çin, Japonya, AB'de yaşanan gelişmeler Fed'in hamlesini destekler mahiyette değil. Ben şu ihtimali de göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum; gerçekten işler tekrar kötüleşebilir."
Turhan, bunu 1929 büyük buhranında 3 kere görüldüğünü ifade ederek, "Bugün için evet farklı bir ortamdayız, ama bunun kalıcı olup olmayacağını ancak zaman içerisindeki gelişmeler gösterecek" dedi. 
 "HERKESİN HESABINI GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKİYOR"
 Turhan, şirketlerin çok düşük maliyette finansman temin edebildiklerini söylediğini belirterek, "Bu içinde yaşanılan dönemin kalıcı olup olmadığı noktasında herkesin hesabını gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor. Uzun dönemli yatırım projelerinin sermaye piyasası kanalıyla finanse edilmesinin doğru bir strateji olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 
Bütün sermaye piyasası imkanlarından bu sektörün yararlanmasının önemine işaret eden Turhan, altın ve kuyumculuk sektörünün sermaye piyasından faydalanmasına davet etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)