BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHedge fonlar için teknik analiz ne ifade ediyor?----

Hedge fonlar için teknik analiz ne ifade ediyor?

Hedge fonlar için teknik analiz ne ifade ediyor?
10 Mayıs 2023 - 18:23 www.finansgundem.com

Hedge fonlar, teknik analize mesafeli mi yoksa yatırım kararlarında teknik analiz yöntemlerine de yer veriyorlar mı?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların gözünde daha çok bir çeşit falcılık olarak değerlendirilen teknik analiz, trader’lar için ise olmazsa olmaz yatırım enstrümanlarından biridir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırım sürecinde iki ana akımın hakimiyeti bulunur. Bunlar ‘temel analiz’ ve ‘teknik analiz’dir. Temel analiz bir şirketin bilançosundan tutun, makro ekonomik göstergelere kadar geniş bir yelpazeye yayılırken, teknik analiz, yatırım yapılacak varlığın grafiği ve fiyat hareketleri üzerinden bir plan geliştirmenizi sağlar. Teknik analiz özetle geçmiş fiyat hareketlerinden geleceğe yönelik tahminlerde bulunmanıza yardımcı olur.

Teknik analizle zengin olanlar

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesine, bazı hedge fonların teknik analizin gücüne inandıklarını bazılarının ise teknik analizi yararsız bulduğunu söyleyerek başlıyor ve iki para yöneticisinden alıntı yapıyor:

“Zengin bir teknik analizciyle hiç tanışmadım.” Jim Rogers (Servetinin tahmini net değeri 300 milyon dolar)

“Dokuz yıl boyunca temel analiz kullandım ve bir teknik analizci olarak zengin oldum.” Marty Schwartz (Servetinin tahmini net değeri 50 milyon dolar)

Burns, bu altıncıların ardından, esprili bir dille Jim Rogers’a biraz araştırma yapmasını tavsiye ederek teknik analiz yöntemlerini kullanarak zengin olan birkaç isim sayıyor: Paul Tudor Jones, Marty Schwartz, Jesse Livermore, Nicolas Darvas ve William J. O’Neil.

Burns, alanında uzman hedge fon yöneticisi Corvin Codirla’nın teknik analiz üzerine düşüncelerine makalesinde yer veriyor ve ardından hedge fon şirketleri için teknik analizin nasıl bir işlevi olduğuna değiniyor.

Hedge fon yöneticisi - Corvin Codirla

“Bazıları teknik analizi seviyor, bazıları ise ondan nefret ediyor ve bence teknik analizle ne demek istediğinizi gerçekten belirtmeniz gerekiyor. Teknik analiz, grafiğe odaklanarak bakmak ve baş ve omuzları tespit etmek ve bunun gibi şeyler anlamına geliyorsa, bu analiz yönteminin başarısını test etmek oldukça zor olabiliyor. Bugün buna bakıp baş ve omuzlar olduğunu görebiliyor ve beş yıl içinde tamamen farklı bir görüntüyle, belki kulplu bir fincanla karşılaşabiliyorsunuz. Bu seçimleri yapmanızda sizi etkileyen şey, belirleyemeyeceğinizi test edemeyeceğiniz olmalıdır. Böyle olmadığı sürece, izlediğiniz yatırım aracı için aşina olduğunuz bir kurallar dizisi yazamazsınız.

Bunun bir bilimden çok bir sanat olduğunu söyleyen başka bir grup insan daha bulunuyor. Olabilir. Hem ne benim ne de bir başkasının eğer para kazanabiliyorsa, başka bir yatırımcının yöntemini eleştirmek gibi bir lüksümüz olamaz.”

Hedge fonlar hangi analizleri kullanıyor?

Pek çok trader veya yatırımcı teknik analizi kullanırken, büyük hedge fonları ve yatırım bankaları da teknik analizi alım satım kararlarında ve alım satım yönetiminde birincil veya ikincil faktör olarak kullanıyor. Bu büyük kurumlar, teknik analiz kullanan özel alım satım ekiplerine sahip bulunuyor.

Niceliksel hedge fon stratejileri, yatırım kararları vermek için nicel analiz kullanıyor. Nicel analiz, büyük veri kümelerine dayanan matematiksel ve istatistiksel modelleme, ölçüm ve araştırmaları kullanarak kalıpları anlamaya çalışan bir teknik olarak öne çıkıyor.

Hedge fonlar teknik analist işe alımı yapıyor mu?

Birçok büyük hedge fonu, teknik analiz kullanan özel alım satım ekiplerine sahip bulunuyor. Hedge fon yatırımcılarının yaklaşık yüzde 60’ı, alım satım kararlarında teknik analiz verilerini ve teknik faktörleri kullanıyor. Onları halka duyururken görmek mümkün olmayabiliyor.

Ayrıca yatırım bankaları da, piyasa ivmesini ve yönünü izleyen özel ekiplerle teknik analiz araçlarını sıklıkla kullanıyor. Bu, para yönetimi endüstrisinde temel analiz ve makro analize ek olarak veya bunlardan bağımsız olarak alım satım kararları verirken, teknik analizi entegre etmek için kullanılan yaygın bir uygulama olarak kabul ediliyor.

Teknik analizde yapılan en yaygın 10 hata

 

Borsada kazandıran öngörü ve analizler borsagundem.com’da

 

Mükemmeliyetçilik, yatırımda en büyük düşmanınız olabilir

 

Yatırımlarınızda stresten kurtulmanın 10 yolu

 

Yatırım danışmanları kimin çıkarını düşünüyor?

 

Yatırım serüveninizde rakiplerinizden nasıl ayrışırsınız?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)