BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedge fonlar düşüşte----

Hedge fonlar düşüşte

Hedge fonlar düşüşte
07 Ağustos 2015 - 08:14 www.finansgundem.com

Hedge fonlarının emtiadaki düşüşten kaynaklı kayıp vermesi yatırımcıyı çıkışa yöneltti

Dünyanın en büyük tahıl traderı Cargill Inc., hedge fonunu likide çevirmeye karar verdiğinde bu, emtia spekülatörlerinin zorda olduğuna işaret eder.

Newedge Emtia İşlemleri Endeksi’ne göre ham madde üzerinde odaklanan hedge fonları ilk yarısı yılda kayıp verdi. Yatırımcı talebinin azaltması, geçtiğimiz ay Cargill’in Black River Asset Management birimini emtia fonunu kapatmaya sevk etti. Armajaro Asset Management LLP fonlarından biri kapattı. Carlyle Group LP’nin Vermillion Asset Management birimi ve Krom River Trading AG emtiadaki düşüşten olumsuz etkilenen diğer hedge fonları oldu.

Agecroft Partners LLC ortaklarından Donald Steinbrugge, “Hedge fonlarının hem boğa hem de ayı piyasalarında para kazanması gerekiyor. Para yöneticileri, fiyatların artış göstereceği beklentisi ile bu yılki düşüşte savunmasız kaldılar” dedi. Bloomberg Emtia Endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 29 geriledi. Endekste işlem gören 22 ham maddenin 18’i ayı piyasasında.

Steinbrugge, “Hiç kimse düşen bir bıçağı tutmak istemiyor. Emtia bağlantılı hedge fonlarına talep çok düşük” dedi.

Hedge Fund Research Ltd. verilerine göre emtia üzerine odaklanan hedge fonlarının yönettiği para miktarı 24 milyar dolar seviyesinde. 3 yıl önce bu seviye yüzde 15 daha yüksekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)