BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHedef 6 milyar TL----

Hedef 6 milyar TL

Hedef 6 milyar TL
16 Mart 2013 - 15:17 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, mobilya sektörü 2023 hedefini açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mobilya sektörünün 2023 yılı için kendisine 6 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu belirtti. Büyükekşi, Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ''6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması''nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, tasarım yarışmalarının ihracat için çok önemli olduğunu vurguladı.
Firmaların tasarıma büyük destek verdiğine işaret eden Büyükekşi, TİM'in son dönemde Ar-Ge'ye, tasarıma, inovasyona ve markaya destek verdiğini, bunun sebebinin de katma değeri artırabilmek olduğunu dile getirdi.
Mobilyanın kendileri için önemli bir sektör olduğuna dikkati çeken Büyükekşi, mobilya sektörünün 2023 yılı için kendisine 6 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu ifade etti. Yarışmaların önemine değinen Büyükekşi, bu sebeple genç beyinleri takdir ettiklerini, genç beyinlerin yapacakları çalışmalarda motive edilmesi gerektiğini belirtti.
Yarışmada 80 bin lira ödül dağıtıldı
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, TİM işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmaya, 942 başvuru oldu.
Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC'den de başvuruların olduğu yarışmada bu yıl toplam 80 bin lira ödül dağıltıldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)