BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHedef 3.1 milyar dolar----

Hedef 3.1 milyar dolar

Hedef 3.1 milyar dolar
26 Eylül 2013 - 16:23 www.finansgundem.com

Vestel 9 aylık sonuçlara göre iç pazarda yüzde 30'a yakın büyüdü, Eylül sonrasına yüklü ihracat siparişi aldı

Vestel Elektronik  ve Vestel Beyaz Eşya'yı  bünyesinde bulunduran Vestel Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ilk dokuz ayda iç pazarda yüzde 30'a yakın büyüme gerçekleştirdiklerini; Avrupa'dan Eylül-Ekim-Kasım siparişlerinin çok yüksek gelmesiyle birlikte ihracatın da toparlanma yoluna girdiğini söyledi. Led Aydınlatma Fuarı'nın açılışında Reuters ile yaptığı söyleşide Erdoğan, "İç pazarda büyüme devam ediyor. 9 aylıkta yüzde 30'a yakın büyüme gerçekleştirdik" dedi ve ekledi:
"Ancak en büyük pazarımız Avrupa'da ciddi durgunluk vardı. İspanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Almanya pazarları negatif etkilendi. Ancak Eylül-Ekim-Kasım siparişlerimiz çok yüksek geldi. Avrupa'da stokların bittiği belirtiliyor. Bunun da etkisiyle Avrupa'dan ciddi sipariş aldık. Beklediğimiz dengeye ulaşacağız. İhracatı geçen yılki seviyelerde tutmaya çalışıyoruz." 
Vestel, daha önce yaptığı açıklamada 2012 yılında 2.9 milyar dolar olan ihracatını bu yıl 3.1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini belirtmişti. İhracatta bu yıl euro/dolar paritesinden de olumsuz etkilendiklerini söyleyen Erdoğan, "Euro/dolar geçen yıl 1.40 seviyelerindeydi. Bu yıl 1.25-1.30'lara geldi. Böyle olunca ihracatımıza negatif etki ediyor" dedi. Akıllı telefonda seri üretime Ocak ayında başlamayı planladıklarını belirten Erdoğan, buna yönelik yurtiçi ve yurtdışındaki operatörlerle görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Erdoğan, "Hem yurtiçi hem de yurtdışına satış yapacağız. Milyon adetlerde üretim gerçekleştireceğiz. Pazarın önemli oyuncularından biri olacağız" dedi.
LED AYDINLATMA BÜYÜME ALANLARIMIZDAN BİRİ OLACAK
Vestel'in önümüzdeki dönem için belirlediği büyüme alanlarından birinin Led aydınlatma olduğunu belirten Erdoğan, özellikle kamusal alanlarda led aydınlatmanın zorunlu hale getirilmesiyle birlikte bu alanda çok büyük bir potansiyelin hayata geçeceğini söyledi.
Erdoğan, "Türkiye'de 17 milyon civarında sokak aydınlatma lambası bulunuyor. Bu standart aydınlatmaların led lambalarla değiştirilmesi için belediyeler ve OSB'lerle görüşmeler var" dedi ve ekledi:
"Led aydınlatmanın kamusal alanlar ve büyük projelerde zorunlu hale gelmesini bekliyoruz. Ankara'da bunun pilot denemeleri başladı. 2015 yılına kadar sokak aydınlatmalarında led aydınlatmanın zorunlu hale geleceğine inanıyoruz." 
General Electric  CEO'su Jeffrey Immelt de bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile LED teknolojisinde önemli projeler için bir an önce görüşmek istediklerini söyledi.
Enerji Bakanlığı'nın konuyu cari açığın azaltılması kapsamında değerlendirdiğini söyleyen Erdoğan, sokaklarda led aydınlatmaya geçilmesiyle en az yüzde 40 enerji sağlanacağını, bunun da yıllık 500 milyon lira tasarrufa tekabül ettiğini söyledi. Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, sokak lambaları hariç 1 milyar dolarlık büyüklüğe sahip Türkiye aydınlatma pazarında mevcut durumda led aydınlatmanın payı yüzde 10 seviyesinde bulunuyor. Vestel'in led aydınlatma pazarından aldığı pay ise yüzde 20 seviyesinde.
Geçen yıl başında üretime başladıkları led aydınlatma alanında ihracata yönelik de planlama yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "İngiltere, Almanya ve Fransa'ya direkt mal ihracatı yaptık. Lübnan ve Katar'a da proje bazlı ihracatımız oldu" diye konuştu. Yeni teknolojiler konusunda yurtdışı fırsatlarını da incelediklerini belirten Erdoğan, "Akıllı telefon ve led aydınlatma gibi yeni teknolojilerde özellikle Uzakdoğulu firmalara yönelik işbirliği ve satın alma fırsatlarına bakıyoruz" dedi.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)