BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP operasyonunun şifreleri----

HDP operasyonunun şifreleri

HDP operasyonunun şifreleri
05 Kasım 2016 - 09:37 www.finansgundem.com

HDP’li vekillerin tutuklanmasına uzanan değişiklik haziranda resmileşmişti. Bu aydan sonraki dosyalar için dokunulmazlığın ayrıca kaldırılması gerekiyor

HDP’li milletvekillerinin tutuklanması “dokunulmazlık” tartışmalarını beraberinde getirdi. Kimi kesimler, milletvekillerinin tutuklanamayacağını öne sürse de, yapılan düzenlemeler buna imkan sağlıyor. HDP’li milletvekilleriyle ilgili kararlar da, dokunulmazlığın kaldırıldığı o dosyalardan hareketle geldi.

İstifaları yeterli değil

Kararın ardından başlayan “ara seçim” tartışmalarında da HDP’li milletvekillerinin “toplu istifa” kararı alması yeterli olmuyor. Ara seçim için en az 28 milletvekilinin eksilmesi gerekse de, istifaların geçerli olabilmesi için Genel Kurul’da oylanarak onaylanması gerekiyor. Bu da, AK Partililer “Evet” demezse, istifa kararlarının da bir işe yaramayacağı anlamına geliyor.

Önceki dosyalar!

HDP’lilerin ve bazı kesimlerin “Dokunulmazlıkları vardı” değerlendirmesi, 8 Haziran’dan önceki dosyalar için geçerli değil. 8 Haziran’dan sonra mahkemelerin hazırladığı fezlekelerde ise dokunulmazlık bulunuyor. Gözaltına alınan ve bazıları tutuklanan HDP’lilerin milletvekillikleri, mahkemenin yargılama sonucu vereceği karara bağlı olacak. Birbiri ardına gelen terör saldırıları sırasında HDP’lilerin tavırları toplumsal infiale yol açmış, dokunulmazlıkların kaldırılmasını beraberinde getirmişti.

'ARA SEÇiM' OLUR MU?

HDP’liler hakkında başlayan süreç, “ara seçim” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Anayasa’nın 78’inci maddesine göre 30 ay süre gerekiyor. Madde, “Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına karar verilir” hükmünü de içeriyor. Bu da vekil sayısının 28 eksilmesi anlamına geliyor. Bu rakam aşılırsa ara seçim gündeme gelebilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)