BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP Merkezi'nde boğaz kestiler----

HDP Merkezi'nde boğaz kestiler

HDP Merkezi'nde boğaz kestiler
04 Kasım 2014 - 11:15 www.finansgundem.com

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Ameliyata alınan Karataş'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Olay, sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, bıçakla Karataş'ı boğazından yaraladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı.

Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz  Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi. Durumu ağır" dedi.

"Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği" öne sürüldü.
     
Öte yandan HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi.
     
FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN DANIŞMANI DA DUYURDU

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör de yine Twitter'da saldırı ile ilgili ''HDP PM üyemiz Ahmet Karataş  bu sabah il binamızda kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilmiştir.Durumu ağır'' diye yazdı.

Bu arada saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'ne çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı.

Binanın girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Bıçaklı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLADI

HDP binasına girerek parti meclis üyesi Ahmet Karataş'ın boğazını kesen saldırgan yakalandı... Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin "Hedef gösterildik" suçlamasına yanıt verdi: "Biz hiçbir zaman hiç kimseyi hedef göstermedik."

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.

Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boğazına aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

DAVUTOĞLU: BİZ KİMSEYİ HEDEF GÖSTERMEDİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saldırgan çok kısa sürede yakalandı. Saldırgan 1989 Ankara doğumlu" dedi.

NTV canlı yayınına bağlanan Davutoğlu, saldırganın 1986 Ankara doğumlu olduğunu söyledi. Saldırganın suçunu itiraf ettiğini belirten Davutoğlu, yapılan saldırıyı kınadı.

HDP'nin hedef gösteriliyoruz açıklamasına Başbakan Davutoğlu, "Bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi hedef göstermedik" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)