BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHazine'de skandal----

Hazine'de skandal

Hazine'de skandal
19 Şubat 2013 - 17:34 www.finansgundem.com

Hazine'nin bugün gerçekleştirdiği 10 yıllık tahil ihalesinde, en az 10 yıldır gerçekleşmeyen bir olay yaşandı

Hazine’nin bugün gerçekleştirdiği 10 yıllık tahil ihalesinde, en az 10 yıldır gerçekleşmeyen bir olay yaşandı. radikal.com.tr'nin haberine göre Hazine ihalenin sonuçlarını açıkladığı ilk bültende net satış tutarının 1 milyar 389 milyon lira olduğu bildirildi. Fakat söz konusu net satış tutarı, daha sonra yaklaşık 24 milyon TL aşağı çekilerek 1 milyar 365 milyon lira olarak düzeltildi. Reuters, net satış tutarındaki değişikliğin, katılımcı bir kurumun yükümlülüğünü yerine getirmemesinden kaynaklandığını açıkladı. Fakat, banka ve aracı kurum stratejistleri net satış tutarındaki aşağı doğru revizyonun nedeninin daha farklı olduğu görüşünde.
Hazine ihalelerinde teklif verildiğini ve kazanılması durumunda bir gün sonra paranın yatırıldığını belirten analistler, “Bunun için önceden bir teminat verirsiniz. Yükümlülüğünüzü yerine getirmeseniz teminat Hazine’ye kalır. Fakat, yükümlülüğün yerine getirlememesi bir gün sonra ortaya çıkar. İhale rakamındaki düzeltmenin değişik farklı nedenleri olabilir. İhaleye girme hakkı olmayan biri girmiş, sonradan fark edilmiş olunabilir. Biliyorsunuz, ihale hakkı kısıtlananlar olabilir. Fakat yükümlülüğün yerine getirilmemesi yarın olabilecek bir iş. Yatırımcının biri sonradan gidip, ‘hata yapmışım. Fazla sıfır yazmışım’ deyip iptal ettirebilir” değerlendirmesinde bulundu.
Hazine’nin dün gerçekleştirdiği 7 Ocak 2015 itfalı, sabit kuponlu, altı ayda bir yüzde 3,25 kupon ödemeli gösterge tahvili yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 5.76, 14 Eylül 2022 itfalı 10 yıl vadeli, altı ayda bir yüzde 4,25 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 6.84 ile beklentilere paralel gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)