BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine tahvilleri Fed'le tırmandı----

Hazine tahvilleri Fed'le tırmandı

Hazine tahvilleri Fed'le tırmandı
19 Aralık 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

Fed'in azaltım ardından ABD hazine tahvillerinin getirisi, uluslararası denklerine kıyaslar 2007'den bu yana en yüksek düzeyine çıktı

ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltma planını açıklaması sonrasında ABD Hazine tahvilleri, uluslararası benzerlerine kıyasla 6 yılın en düşük seviyesinden fiyatlandı.
ABD'nin 10 yıl ve üzeri vadeli tahvillerinin getirisi yüzde 1.17 ile ABD dışı ülke tahvillerinin getirisinin üzerinde ve Haziran 2007'den bu yana en yüksek düzeyinden fiyatlandı. Fed dün aylık tahvil alım programını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürdüğünü açıklayarak, Başkan Ben S. Bernanke'nin 1930'dan bu yana yaşanan en kötü resesyondan toparlanmak adına başlattığı benzeri görülmemiş teşviklerin sonlandırılmasına yönelik ilk adımı attı. Azaltım hamlesi, bu ay istihdam, imalat ve perakende satış verilerinde kaydedilen ilerlemelerin peşinden geldi.
ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin yükseleceğini öngören Tokyo'daki Diam Co.'nun tahvil yatırımcılarından Hajime Nagata, Fed'in parasal genişleme programını azaltmak istediğini, son ekonomik verilerin de piyasanın beklentilerinin üzerinde olduğunu ve bu rakamların devam edeceğini söyledi.
10 yıllık tahvillerin faizi Tokyo saati ile 12:32'de yüzde 2.89'da seyrederek büyük bir değişiklik göstermedi. Kasım 2023 vadeli ve yüzde 2.75 maliyetli tahvil 98 3/4'ten fiyatlandı. Faiz dün 6 baz puan ile 20 Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptı.
ABD Hazine tahvilleri 2013'te yüzde 2.8 düştü.
ABD bu haftaki tahvil ihalelerinde 16 milyar dolarlık TIPS (Enflasyon Korumalı Hazine Tahvilleri) ve 29 milyar dolarlık 7 yıllık kağıt satmayı planlıyor.
Japonya'nın 10 yıllık hükümet tahvillerinin getirisi yüzde 0.66'da seyretti. Japon tahvilleri bu yıl merkez bankasının tahvil alım programını artırmasının ardından yüzde 2.5 getiri sağladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)