BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHazine: Gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır----

Hazine: Gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır

Hazine: Gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır
24 Şubat 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdi.

Hazine, Rusya'nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmelerin yakından izlendiğini bildirerek, "Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir." açıklamasında bulundu.

"Ekonomik ve finansal etkileri takip ediliyor"

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır.

"Türkiye Ekonomi Modeli ile dayanıklılığımız arttı"

Türkiye ekonomisi sağlam temelleriyle geçtiğimiz dönemde birçok iç ve dış şoku bertaraf etmiştir. Üretimi, ihracatı, yatırımları ve istihdamı önceleyen; dengeli ve istikrarlı büyümeyi odağına alan Türkiye Ekonomi Modeli ile attığımız adımlar sayesinde ülkemizin zorluklara karşı dayanıklılığını daha da güçlendirdik.

Türk Lirası mesajı

Hazine yaptığı açıklamada TL ve TL cinsi varlıklara olan güvenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlığın açıklamasında, "Bilindiği üzere yakın zamanda manipülatif söylemlere itimat ederek oldukça riskli pozisyonlar alan vatandaşlarımız önemli mali kayıplarla karşı karşıya kalmıştır. Son iki ayda Türk Lirasını güçlendirmek için önemli politikalar uygulamaya konulmuş ve bu konuda başarılı olunmuştur. Bu çerçevede, uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirası ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Rusya'dan ilk açıklama: Ukrayna'yı Nazilerden arındıracağız!

 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad Yılmaz24 Şubat 2022 23:19

    Sanki savaşa biz girdik. Borsa % 8 aşağıya gidiyor. Dolar 14.60'a çıkıyor. Sonra Eeeee. Türk lirasına güvenin. Arrtık sizin mali politikalarınıza da size de güvenmiyoruz.

  • Pozitif24 Şubat 2022 21:17

    Açıklama mantıklı BİST ve TL yi destekleyici uygulamaları merakla bekliyoruz.Ky de kar edenler olsa da sonuçta dövizdeki yükseliş hayatımıza olumsuz yansır .enflasyon artar fiyatlar artar.

  • Negative24 Şubat 2022 22:07

    Tl yi desteklemenin tek şartı faizlerin gerçek enflansyon üstü seviyeye cekilmesidir Allah bir bunun başka bir yolu yoktur başka türlü akıl ilim bilim dışı sahte kurnazlıklarla bu yolun sonu sefalettir

  • Gerson24 Şubat 2022 19:22

    Sen önce ülkendeki ekonomik krize çare merhem ol boş işlerle uğraşıp milletin kafasını bulandırıp gündem değiştirip aklın sıra seni kim dinler

  • ozgur24 Şubat 2022 18:43

    YAW HE HE

  • Kenzo24 Şubat 2022 17:50

    Ahahaha tavsiyeye bak 11 liraya indiğinde alan şu anda yüzde 35-40 karda sen hala anlat.Peki kaçındık geldik borsaya hani siz faize yönlendirdiniz ama kur korumalı dokumalı eee biz faiz yemeyiz borsaya geldik ne oldu hüsran tabiki onun için boş ver.

  • acacu24 Şubat 2022 17:18

    Nebati'nin gözlerinde artık ışık değil, korku görüyorum.

  • Orhan Öztürk 24 Şubat 2022 16:58

    Andersenden masallar

  • BORSACI24 Şubat 2022 16:50

    borsa çöktü .döviz coştu her halde geç uyandınız.

  • YORUM24 Şubat 2022 16:42

    hemen şimdi ekonomi biliminin gerekleri yerine getirilmelidir, bir taraftan kur korumalı mevduat yükümlülüğü riski bir taraftanda kur artışı riskiyle karşı karşıyayız, bunu kaldırabilecek durumda değiliz.  Hatadan dönmek te erdemdir. Şartlar bunu gerektiriyorsa tereddütsüz yapılmalıdır.

  • Yorumcuya24 Şubat 2022 19:25

    Tek şart var seninde üyesi olduğun IMFile anlaşıp svap arap tefeci kur koruma kurnazlık palavralarından biran önce kurtulup faizleri enflansyon üstüne çekip TL ye gerçek değerini vermektir ekonominin bilimsel rasyonel gerçeklerine dönmektir Allah bir gerisi yalan dolan

  • Merhaba 24 Şubat 2022 16:42

    Yorum yazan da yok