BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHavalimanı herkesin radarında----

Havalimanı herkesin radarında

Havalimanı herkesin radarında
22 Şubat 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Havalimanı projesine sayılı günler kaldı

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Şartname alanların adını açıklayamam ama yeni havalimanına olan ilgi beklentilerimizden çok daha fazla” dedi.
İstanbul’da hava trafiğine rahat bir nefes aldıracak yeni havalimanı projesine sayılı günler kaldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul’a inşa edilecek yeni havalimanı ihalesi için aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda firmanın şartname aldığını söyledi. Birdal, ihalenin
3 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “Havalimanı tam kapasiteye ulaştığında yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyüğü olacak” diye konuştu. Şartnameyi alanları, işin stratejisi gereği ihale gününe kadar paylaşmayı düşünmediklerini belirten Birdal, “İlgi beklediğimizden çok daha fazla. Yerli yabancı pek çok firma ilgileniyor. Birçok firma şartname aldı. İnceleyenlerin sayısı, şartname alanlardan çok. İlginin ihaleye yansımasını bekliyoruz” dedi.
Kimler ilgileniyor?
- TAV
- Limak
- IC İçtaş
- Sabancı
- Alarko
- Varyap
- Doğuş Holding.
120 bin kişiye iş
- Yeni havalimanı 120 bin kişiye istihdam sağlayacak.
- 1.5 milyon metrekare kapalı alan bulunacak.
-150 milyon yolcu kapasitesi ile dünya lideri olacak.
- 6 pist, 500 uçak park kapasiteli 6.5 milyon metrakare apron bulunacak.
- 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark yapılacak.
Bağrını delmişler
Havalimanının yapılmasının bölgeyi olumlu etkileyeceğini ifade eden Orhan Birdal, ”Şu anda yeni havalimanının yapılacağı yer, İstanbul’un çevresel faktörler açısından en kötü yeri.
Çünkü gelişi güzel bir şey var. Herkes, orada, kumsalın, toprağın bağrını delmiş bir şeyler yapmış, kontrolsüz, bir alan. Biz oraya hayat kazandıracağız” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)