BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHava-İş'ten çarpıcı THY iddiası----

Hava-İş'ten çarpıcı THY iddiası

Hava-İş'ten çarpıcı THY iddiası
09 Temmuz 2013 - 13:34 www.finansgundem.com

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY normal uçuşlarını yapamayacağını iddia etti

THY'de asıl grevin şimdi başlayacağını vurgulayan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, kurumun normal uçuşlarını yapamayacağını iddia etti.
THY'de örgütlü Hava İş Sendikası'nın 56 gün önce başlattığı grev devam ederken, iş mahkemesinden karar çıktı. İstanbul 5. İş Mahkemesi'nden çıkan kararı ANKA'ya değerlendiren Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, "İstanbul 1. İş Mahkemesi vasıtasıyla yaptığımız ortak çalışma sonrası elde ettiğimiz delil tespitleri ile Bilirkişi'ye başvuruda bulunduk. Bilirkişi bizim yaptığımız delil tespitlerinden yola çıkarak yapmış olduğu inceleme ve araştırmada: THY'nin, greve başlandığı tarihten sonra şirkete eleman alarak, grev ve lokal kapsamı dışında olması gereken personeli iş yerinde çalıştırarak, yabancı şirketlerden kabin ekibi tedarik ederek, greve çıkmış işçinin işini greve çıkmayan işçilere yaptırarak 'Grev kırıcılığı yaptığı tespit edilmiştir' diye bir rapor hazırladı. Ve bizde bu rapordan yola çıkarak İstanbul 5. İş Mahkemesi'ne başvuruda bulunup derhal yürütmenin durdurulması talebinde bulunduk" dedi.
5. İş Mahkemesi Bilirkişi raporunu kaynak göstererek, THY'nin grev kırıcılığı kapsamında sayılabilecek ve suç unsuru teşkil edecek uygulamalar yaptığını ve yürütmenin durulması yönünde karar verdiğini öne süren Ayçin, "15 Mayıs 2013'te başlatamadığımız grev, çıkan mahkeme kararı ile birlikte başlatmış olacağız. Ve THY bu şirkette grev olup olmadığını, şirkette çalışıp greve çıkan işçilere ihtiyacı olup olmadığını THY görmüş olacak. THY'nin normal uçuşlarını yapamayarak şirket statüsüne dönüşecek" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)