BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHastaneye bombaya Biden yorumu: Karşı taraf yaptı----

Hastaneye bombaya Biden yorumu: Karşı taraf yaptı

Hastaneye bombaya Biden yorumu: Karşı taraf yaptı
18 Ekim 2023 - 15:47 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere Tel Aviv'e geldi. Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin Biden, Karşı taraf yapmış görünüyor" ifadelerini kullandı.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrailli yetkililerle görüşmek üzere Tel Aviv'e geldi.

Biden ve Netanyahu'nun görüşmesi sona ererken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a, İsrail'in Gazze savaşında sivil kayıpları önlemeye çalışacağını söyledi.

Netanyahu televizyonda yayınlanan konuşmasında "Bu farklı türde bir savaş olacak çünkü Hamas farklı türde bir düşman. Biz bu savaşta ilerlerken İsrail, sivilleri zarardan uzak tutmak için elinden geleni yapacak" ifadelerini kullandı.

Biden ve Netanyahu görüşme öncesi düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu.

Netanyahu'nun açıklamasından öne çıkanlar;

"İsrail Hamas'ı yenmek konusunda birleşmiştir. Barış ve güvenliğin bölgemizde yerleşmesi için çaba veriyoruz. Sizin gibi iyi bir dosttan başkası yok. Siz böylesi bir savaş döneminde İsrail'i ziyaret eden ilk ABD başkanısınız. Bütün İsrail halkı adına size teşekkür ediyorum, bugün, yarın ve her zaman."

Biden'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"ABD'nin İsrail'in yanında olduğunu herkes bilsin. Hamas'ın saldırılarında binlerce insan katledildi, birçok insan rehin alındı. Öyle korkunç şeylere sebep oldular ki bunlar akıl dışı. Amerikalılar da sizinle aynı fikirde, endişeli.

İsrail kendini savunmak için ne gerekiyorsa yapabilir, bunun olmasını da temin edeceğiz. Hamas bütün Filistin halkını temsil etmiyor, onlara acıdan başka bir şey getirmedi. Masum Filistinlilerin hayatını koruma ve kurtarma konusunda dikkatli olmalıyız, çünkü biz Amerikalılar böyle insanlarız.

İsrail halkının cesareti, kararlılığı kahramanlığı gerçekten çarpıcı."

SALDIRIYA PATLAMA DEDİ

Biden, dün Gazze'de hastaneye gerçekleştirilen saldırıya ilişkin "patlama" ifadesini kullandı ve "Karşı taraf yapmış gibi görünüyor" açıklamasında bulundu.

ABBAS GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ

Biden İsrail ziyaretinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecekti ancak dün akşam saatlerinde Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından Abbas, Biden ile görüşmesini iptal etti.

İsrail Gazze'de hastaneye saldırdı: En az 500 ölü

 

Biden, Gazze'deki hastane saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi

 

Cenazeler arasında basın toplantısı: Gazze'de kahreden görüntüler!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)