BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHarris: Türkiye'de toparlanma bekliyorum----

Harris: Türkiye'de toparlanma bekliyorum

Harris: Türkiye'de toparlanma bekliyorum
09 Ağustos 2015 - 17:57 www.finansgundem.com

Renassaince Capital Türkiye Stratejisti Harris, Türkiye'nin içinde bulunduğu belirsizlikten kurtulabileceğini söyledi

Siyasi belirsizliğin etkisi altındaki Türk ekonomisi için nadir de olsa iyimser beklentiler görülebiliyor. Bloomberg TV'nin yayınına bağlanan Renassaince Capital Türkiye Stratejisti Michael Harris, Türk ekonomisinin geçmişte birçok koalisyonla karşılaştığını ve bu gibi durumlardan çıkma tecrübesi olduğunu söyledi.

Birçok analistin aksine Türk varlıkları için yükseliş beklentisinde olduğunu ifade eden Harris ''Herkes gelişen piyasaların Fed'e karşı kırılganlığından bahsediyor. Cari açığınız yüksek ise çok kırılgan olacağını söyleniyor. Ancak cari fazla veren ülkeler dahi böyle gelişmelerden etkilenebiliyor'' diye konuştu.

Siyasi belirsizliğe de değinen Harris, birçok insanın otoriterleşmeden çekindiğini ancak halkın sandıkta AK Parti'nin istediği çoğunluğu sağlamadığını söyledi. Harris ''Benim en olası gördüğüm senaryo dengeli bir siyasi iklim. Otoriterleşme bir korkuydu. Ancak bu abartılı bir korku'' dedi.

23 Ağustos'a kadar bir koalisyonun kurulması gerektiğini hatırlatan Harris ''Yakında yanılıp yanılmadığımı göreceğiz. Bu noktada iki tezim var. Birincisi Türkiye'nin koalisyonları kaldırabilme gücü. İkincisi de Merkez Bankası'nın açıkladığı normalleşme adımları. Koalisyon kurulur ve para politikası doğru yönde değişirse, Türkiye'nin algısı 1-2 aya olumlu bir hal alabilir'' ifadelerini kullandı.

Yatırım bankası Nomura'nın Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (CEEMEA) Bölgesi Stratejisti Timothy Ash de geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin halen yatırım yapılabilir durumda olduğunu söylemişti. 

Harris kendisini endişelendiren en önemli konunun ise Türk Lirası'nın zayıflığı olduğunu söyledi. TL bu yıl dolar karşısında yüzde 16'nın üstünde değer kaybı yaşadı ve analistler bankaların dolar borcunun endişeye yol açtığını ifade ediyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)