BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHarker: Faiz artırımları devam etmeli----

Harker: Faiz artırımları devam etmeli

Harker: Faiz artırımları devam etmeli
21 Ekim 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, yüksek seviyede seyreden enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının bir süre daha devam etmesi gerektiğini söyledi.

Fed yetkilileri ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Son olarak Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in para politikasında sıkılaştırmayı durdurmak ve faiz artırımlarının ekonomiyi nasıl etkilediğini değerlendirmek için gelecek yıl alan bulabileceğini vurguladı.

"Cari enflasyon durumu dikkate alındığında Fed ekonomiyi aktif şekilde yavaşlatmaya çalışıyor ve faizleri artırmaya bir süre daha devam edeceğiz" diye konuşan Harker, faizin yıl sonunda yüzde 4'ün üzerinde olmasını beklediğini ifade etti.

Harker, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bu yıl oy verme hakkı olan bir üyesi değil, ancak gelecek yıl oy hakkına sahip olacak.

Pandemide yaşanan eğitim kayıplarını ele almak kritik önem taşıyor

Öte yandan, Federal Reserve guvernörlerinden Michelle Bowman, öğrenme ve eğitimdeki pandemi kesintilerinin ABD işgücü ve ekonomisi üzerinde ileriye dönük zararlı etkileri olabileceğini söyledi.

Bowman, "Eğitim, işgücü piyasamızın geleceğine yönelik en büyük ve en etkili girdidir. Gelecekte mümkün olan en güçlü işgücüne sahip olmak için, pandemi sırasında yaşanan eğitim kayıplarını anlamak ve derhal harekete geçmek kritik önem taşıyor."

İsviçre bankası: Fed'in sıkılaştırması 2023'de son bulabilir

 

Bullard: Fed faiz konusunda önden yükleme yapmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)