BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHarcamalar takip edilerek salgın tahmin edilebilir mi?----

Harcamalar takip edilerek salgın tahmin edilebilir mi?

Harcamalar takip edilerek salgın tahmin edilebilir mi?
26 Haziran 2020 - 15:56 www.finansgundem.com

ABD'de kurumlar korona virüs salgınına ilişkin gelişmeleri tahmin için farklı yöntemler arıyor

Korona virüs salgınının bir sonraki dalgasının nereyi vuracağını tahmin etmeye çalışan Amerikalılar, lokal alışveriş yapanların gıda ürünlerini nereden aldıklarına bakmak isteyebilir.

Bu görüşün sahibi JPMorgan Chase & Co., üç hafta önce restoranlarda kişi başına harcama seviyesinin, yeni vakaların nerede ortaya çıkacağının en güçlü göstergesi olduğunu buldu.

Benzer şekilde, süpermarket harcamalarındaki artış ise daha yavaş bir yayılmayı işaret ediyor. Zira bu durum, bu bölgelerdeki alış veriş yapanların daha temkinli yaşıyor olabileceğini gösteriyor.

Banka bu verileri 30 milyon Chase kredi kartı ve banka kartı sahibinin harcamalarını takip ederek topladı.

JPMorgan ekonomisti Jesse Edgerton, Perşembe günü müşteriler için hazırladığı notta, "Korona virüsün yayılmasını yönlendiren birçok faktör arasındaki etkileşimin oldukça karmaşık olabileceğinin ve eyaletlerin şimdilerde hızlı yayılmada restoran harcamalarının ötesinde diğer faktörleri görmekte olduklarının farkındayız. Ancak ekonomik faaliyet ile bunun ardından virüste görülen yayılma arasındaki bu ilişkileri görmenin halen faydalı olduğunu belirledik" dedi.

Birçok eyalet, barların ve restoranların sınırlı kapasitede çalışması dahil, ekonomilerini yeniden açma yönünde harekete geçti. Aynı zamanda, Teksas, Florida, Arizona ve Kaliforniya gibi eyaletlerde Kovid-19 vakalarında ikinci güçlü yükseliş, alarm zillerinin çalmasına neden oluyor ve restoran sektörünün son haftalarda elde ettiği küçük çaplı kazançlar için tehdit oluşturuyor.

ABD'de Cuma günü açıklanacak resmi verilerin, yeniden açılmaların Mayıs ayında tüketici harcamalarında öngörülen yüzde 9.1'lik rekor artışa destek olduğunu göstermesi bekleniyor. Ancak harcamalar bu şekilde artsa bile halen pandemi öncesi seviyelerin oldukça altında kalacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)