BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHangi ülkede salgının ikinci dalgası başladı?----

Hangi ülkede salgının ikinci dalgası başladı?

Hangi ülkede salgının ikinci dalgası başladı?
10 Ekim 2020 - 16:11 www.finansgundem.com

Sıkı tedbirler sonucu kısmen kontrol altına alınan Kovid-19 salgını yaz aylarındaki normalleşme adımlarıyla birlikte Avrupa'da yeniden hız kazanmaya başladı. Yeni vaka sayısında görülen artış bazı ülkeler için ikinci bir dalgaya işaret ediyor

Pandeminin bahar aylarında en fazla vurduğu ülkelerden İtalya'da görülen yeni vaka sayısındaki artış henüz ilk dalgadan daha az düzeyde seyretse de Belçika ve İngiltere'de günlük vakalarda rekor artışlar görüldü.

Ancak özellikle yüksek can kaybıyla dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alan İngiltere'de resmi verilere göre son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı 17 bini aşmış durumda.

Fransa, Polonya, Hollanda ve İspanya'da ise çok korkulan ikinci dalga ile mücadele için kısıtlama tedbirleri uygulanmaya başladı. Fransa'da cuma günü 18 bin 129 yeni vakanın tespit edildi.

Öte yandan Arnavutluk, Litvanya, Bulgaristan, Çekya, Karadağ ve Kuzey Makedonya'da Ağustos ayında görülen vaka sayısının ilk dalgadan fazla olması, bu ülkelerde ikinci dalganın daha ağır seyredebileceğine dair endişeleri körüklüyor.

Yeni vaka sayısındaki son duruma ve beliren ikinci dalga hareketine dair grafiği ülke isimlerine tıklayarak görebilirsiniz.

Avrupa'daki yeni vaka sayısındaki artışı yakından takip eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de bazı ülkelerde haftalık vaka sayısının Mart ayındaki zirveden daha yüksek olduğuna vurgu yaptı. DSÖ'nün Avrupa Direkörü Dr Hans Kluge "Çok ciddi bir durum belirmeye başladı" sözleriyle ikinci dalgaya uyarıda bulundu.

Ancak uzmanlar bu dönemde görülen yeni vaka sayısındaki artışın korona virüs test kapasitesinin artmasıyla doğru orantılı olabileceğine de dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)