BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamaney ABD'li liderler hakkında sert konuştu----

Hamaney ABD'li liderler hakkında sert konuştu

Hamaney ABD'li liderler hakkında sert konuştu
09 Ocak 2019 - 13:42 www.finansgundem.com

İran lideri Hamaney, “Bazı ABD’li liderler akıl sağlığı yerinde gibi davranıyor ama ben buna inanmıyorum. Bunlar birinci sınıf salaklar!” dedi.

Başkent Tahran'ın güneyindeki da konuşan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Bazı ABD’li liderler akıl sağlığı yerinde gibi davranıyor ama ben buna inanmıyorum. Bunlar birinci sınıf salaklar!” ifadelerini kullandı.

Özellikle gençlere "Düşmanlara dikkat edin" diyen Hamaney, bu sözleri İran'ın Kum kentinden kendisini görmek için gelen binlerce kişiyi söyledi. 

İran AB'nin yaptırım kararını kınadı

Diğer yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Avrupa  Birliği'nin (AB),  Avrupa topraklarında suikast planladığı gerekçesiyle İran  istihbarat servisine ve iki vatandaşına yönelik yaptırım uygulama kararını  kınadı.  

Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada AB'yi İran ile ilgili "asılsız  ithamlarda" bulunmakla suçlayarak "şaşırtıcı ve mantık dışı" olarak  nitelendirdirdiği yaptırım kararını kınadı.

Avrupa ülkelerinin İran istihbarat servisi ve iki vatandaşına yaptırım  uygulama kararı ile, "terörizmle mücadeledeki samimiyetsizliklerini ortaya  koyduğunu" savunan Kasımi, AB'nin, Halkın Mücahitleri Örgütü ve El Ahvaziye  Örgütü gibi oluşumları terör listesine alması gerekirken özgür bırakıp koruması  altına aldığını ileri sürdü.

İran'ın terörizmle mücadelenin en ön safında yer aldığını ifade eden  Kasımi, "Avrupa, güvenliğini borçlu olduğu ülkeye yönelik ithamlarda bulunuyor.  İran bu kararlara karşı, mütekabiliyet esasına göre gerekli adımları atacaktır."  değerlendirmesinde bulundu.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, İran istihbarat servisinin ve iki  İran vatandaşının Avrupa topraklarında suikast planladıkları gerekçesiyle mal  varlıklarının ve diğer finansal kaynaklarının dondurulmasına karar verildiği  belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, daha önce yaptırım listesinde yer alanlarla beraber  toplam 15 kişi ve 21 İranlı kurum veya kuruluşu kapsayan yaptırım listesinin altı  ay daha geçerliliğini koruyacağı kaydedilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)