BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan takipteki krediler için açıklama----

Halkbank'tan takipteki krediler için açıklama

Halkbank'tan takipteki krediler için açıklama
17 Haziran 2015 - 06:48 www.finansgundem.com

Halkbank, takipteki krediler/toplam nakdi krediler oranları hakkında açıklama yaptı

Halkbank, takipteki krediler/toplam nakdi krediler oranının sektörle uyumlu bir seyir izlediğini bildirdi.
 
Banka'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"Bazı gazetelerin bugünkü nüshalarında  Nisan 2012-Nisan 2015 döneminde baz tutarı düşük olan takipteki kredilerin artış hızının toplam nakdi kredilerin artış hızından daha yüksek olduğu ve ayrıca sektördeki özel bankaların takipteki kredilerini varlık yönetim şirketlerine sattığı hususu dikkate alınmadan sektörün takipteki kredilerinin içinde kamu bankaların pay oranının arttığı yönünde ve Bankamızca kullandırılan bir kredi ile ilgili gerçeğe aykırı bir şekilde Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı nitelikte  haberler yer almaktadır.
 
Bankacılık sektöründe kredi kalitesini gösteren ve uluslararası düzeyde de kabul gören en önemli kriter, takipteki krediler/toplam nakdi krediler oranıdır. Bankamızda da bu oran sektörle uyumlu bir seyir izlemektedir. Mart 2015 dönemi itibarıyla %3,42 olan oran, sektörde %2,84 olarak gerçekleşmiştir. Bununla birlikte, sektör takipteki kredilerini varlık yönetim şirketlerine satarak ya da aktiflerinden silerek bilançolarındaki takip risklerinden kurtulmakta ve böylece sektördeki bu oran olduğundan düşük görünmektedir. Mart 2015 itibarıyla sektörün varlık yönetim şirketlerine sattığı veya aktiflerinden sildiği takipteki krediler toplamı olan 24.973 milyon TL dikkate alındığında sektörde bu oran %4,59'a yükselmektedir.
 
Haberlerde bahsi geçen söz konusu kredi, BDDK ve Banka iç mevzuatına uygun olarak kredilendirilmiş ve krediye uygun olarak teminatlandırılmıştır. Ayrıca, söz konusu kredi için denetleyici kurumlar tarafından Bankamıza iletilen düzenlemelere aykırılığa dair bir rapor bulunmamaktadır.
 
Gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarda bulunmak suretiyle kamuoyunu yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikteki haberler ile ilgili olarak yukarıdaki açıklamalar, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun bilgisine sunulur."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup 17 Haziran 2015 09:33

    Yahu ne istiyorlar Halk Bankasından, hala itibarından hiçbir şey eksiltemediniz diye bütün bu gayretler öyle değil mi, güneş balçıkla sıvanmaz bilmiyor musunuz...