BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'ın Sırbistan'daki ilk şubesi açıldı----

Halkbank'ın Sırbistan'daki ilk şubesi açıldı

Halkbank'ın Sırbistan'daki ilk şubesi açıldı
19 Ekim 2015 - 19:40 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Halkbank'ın Sırbistan'daki ilk şubesini açtı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Çaçanska Bank'ın hisselerini satın alan Halkbank'ın ilk şubesinin açılış törenine katıldı.

Törene, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Telekomunikasyon ve Turizm Bakanı Rasim Ljajiç, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın, Halkbank Sırbistan Genel Müdürü Kenan Bozkurt ve diğer ilgililer katıldı.

Zeybekci, Ljajiç, Bozay ve Aydın, kurdeleyi kestikten sonra Halkbank'ın Belgrad'daki binasını gezdi.

Törende konuşan Zeybekci, Sırbistan ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, Türkiye'nin Sırbistan'daki yatırımlarının artmasına yönelik iklimin oluşturulması için Halkbank'ın büyük rol oynayacağını düşündüğünü söyledi. Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak Türk firmalarının Sırbistan'da yatırım yapmasını sonuna kadar destekliyoruz. Bugün Sırbistan, Türkiye, Bosna Hersek ekonomi bakanları olarak burada bir araya geldik, yarın Saraybosna'da bir araya geleceğiz. Bu bağlamda Sırbistanlı Bakan Rasim Lyayiç ve Bosnalı Bakan Mirko Şaroviç ile önemli bir başarıya imza atmış olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ülkeler arasındaki ticaretin önünde bütün engellerinin kaldırıldığı, yatırım önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, tam anlamıyla ticari ve ekonomik entegrasyon anlamında da önemli adım olduğuna inandığım serbest ticaret antlaşmasının çok geniş boyutlara çıkarılmasında da önemli başarıları birlikte yapacağız."

Zeybekci, Türkiye'de, 1933 yılından beri küçük ölçekli şirketlerin, büyük şirketlerin, sanayinin temel direkleri haline gelmesi için uzman olan Halkbank'ın Sırbistan'da bulunmasının önemine dikkati çekti. Halkbank'ın, Türkiye'de gerçekleştirdiği misyonu Sırbistan'da da gerçekleştireceğini vurgulayan Zeybekci, Ziraat Bankası'nın da Halkbank kadar önemli bir banka olduğunu dile getirerek, Zirat Bankası'nın Bosna Hersek'teki başarılarını hatırlattı.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Telekomunikasyon ve Turizm Bakanı Rasim Ljajiç de Sırbistan halkının Halkbank'tan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Ljajiç, ''Bu aslında Halkbank'ın Sırbistan'da resmen çalışmaya başlaması konusundaki sürecin sonudur ve tabi ki bizim beklentilerimiz var, ilk sırada rekabetin artmasını bekliyoruz. Umarız ki Halkbank Sırbistan'ın genelinde şubeler açmaya başlayacak en kısa sürede. Yüz şube açarsa Sırbistan'da bin 500 kişiye iş verir. Diğer beklentimiz ise küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımdır. Biz inanıyoruz ki Halkbank küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Halkbank aynı anda buraya gelmekle diğer yatırımcılara bir emniyet, bir güven göstergesidir'' diye konuştu.

Bakan Zeybekci, daha sonra Belgrad'da Sırbistan Ekonomi Bakanı Zeljko Sertiç ile görüştü, Sırbistan'da bulunan Türk iş adamları ile bir araya geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)