BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank’ın kârı yüzde 27 oranında geriledi----

Halkbank’ın kârı yüzde 27 oranında geriledi

Halkbank’ın kârı yüzde 27 oranında geriledi
11 Mayıs 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Son dönemde ismi sık sık ABD’deki dava, kredi ve ihalelerle gündeme gelen Halkbank’ın kârı yılın ilk çeyreğinde düşüş kaydetti.

FİNANSGUNDEM.COM

Halkbank’ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki net dönem karı çeyreksel bazda yüzde 27,2 oranında azalarak 4.256  milyon liraya geriledi.

Piyasa beklentisi 4.113 milyon liraydı. Bankanın yıllık olarak karı ise düşük baz etkisiyle yüzde 110 oranında artış gösterdi.

Halkbank’ın operasyonel giderleri ise 7 milyar TL’lik deprem bağışı ile 15,4 milyar TL’ye yükseldi. Önceki çeyrekte bu kalemden 5,7 milyar TL gider kaydedilmişti.

ABD’de haksız bir yargılama sürecine konu edilen Halkbank son dönemde bazı kredi ve ihalelerle gündeme geldi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise son günlerde çeşitli kredilerle ilgili olarak sosyal medyada ismi en fazla geçen isimlerden biri konumuna geldi.

Sayıştay raporlarına konu olan Safir AVM ve seyir terasının kredi ilişkisi nedeniyle bankanın eline geçmesi ve daha sonra aynı gruba satılması haber konusu olmuş, banka yönetimi de bu konuyla ilgili savunma bazına basın açılması yapmıştı. Açıklamada, gayrimenkullün eski sahibi kredili firma tarafından alım teklifinin, gayrimenkulün güncel ekspertiz değeri düzeyinde olduğu belirtilmişti.

Halkbank'la yaşadığı sorunlar nedeniyle eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında olduğu üniversiteyi zor durumda bıraktığı iddiası gündeme gelmişti.

İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında gündeme gelen kredi ilişkisi ile ilgili yapılan açıklamada, üniversitenin edimlerini yerine getirmemeye devam etmesi üzerine banka tarafından ilk yasal ihtarın 3 Nisan 2019'da çekildiği ancak herhangi bir yasal takip ve tedbir işlemi başlatılmayarak üniversitenin kredi geri ödemeleri için gerekli kaynakları bulmasının beklendiği belirtildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mali yükümlülüklerini yerine getirememesi sebebiyle YÖK'ün, 19 Aralık 2019'da faaliyet izninin geçici olarak durdurulmasına ve idaresinin, garantör Marmara Üniversitesi'ne devredilmesine karar verildiği anımsatılan açıklamada, 29 Haziran 2020'de de İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırıldığı belirtildi.

Halkbank 2023 1. çeyrek bilançosunu açıkladı

Halkbank’ın kârını düşüren iki ayrıntı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek Halkbankçı27 Haziran 2023 21:36

    Bu adam katıksız bir Ak Parti Militanı...Ulan bir ataman mı normal olmaz?Hiçmi özgül düşüncen yok...Verilen kredilere bakarsak finansal bilginde Allahlık...Bundan olsa olsa getir götürcü olur...Fırsatçı Zübük