BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'a 9 kat talep----

Halkbank'a 9 kat talep

Halkbank'a 9 kat talep
30 Mayıs 2014 - 06:41 www.finansgundem.com

Halkbank'ın 500 milyon dolarlık tahviline 9 kat talep geldi

Türkiye ekonomisinin uluslararası piyasalarda güçlenen konumu Türk firmalarının tahvillerini uluslararası yatırımcıların gözdesi yaptı. Geçtiğimiz hafta dünyanın en güçlü ekonomilerinden Almanya Merkez Bankası'nın tahvil ihracına ilgi göstermeyen yatırımcılardan Halkbank'ın önceki gün yaptığı ihraca 9 kat fazla talep geldi.

5 yıl vadeli, sabit faizli 500 milyon dolar tutarındaki tahvilde nihai getiri ise yüzde 4.765 oldu. Yıllık kupon oranı yüzde 4.750 seviyesinde gerçekleşen ihraç, aynı zamanda 2014'ün ilk 5 aylık döneminde gerçekleştirilen en düşük maliyetli borçlanma özelliği taşıdı. Halkbank'tan yapılan açıklamada ihraca ABD ve Avrupa merkezli yatırımcıların yanı sıra Ortadoğu ve Asya'da yerleşik uluslararası yatırımcılardan da yoğun talep geldiği belirtildi. Açıklamada "İhracımız uluslararası piyasalar tarafından yakından takip edilen bir banka olduğumuzu gösterdi" değerlendirmesine yer verildi.

YOĞUN İLGİ OLDU

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankanın gerçekleştirdiği Eurobond ihracının ardından yeni borçlanma seviyeleri oluştuğunu ve borçlanma maliyetinin beklenenin altında gerçekleştiğini söyledi. Bunun sektörde devam edecek ihraçlara da olumlu yansımasını beklediklerini belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi: "Halkbank'a uluslararası piyasalarda duyulan güvenin yansıması olarak işlemin, açıklanmasının ardından yoğun bir ilgi ile karşılaştık."

FİYAT İKİ KEZ AŞAĞI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

Taşkesenlioğlu , "İlgi nedeniyle fiyat seviyesini iki defa aşağı yönlü revize ettik. Buna rağmen yatırımcı ilgisi devam etmesi ve talebin 9 kata yaklaşması bizi memnun etti" dedi. Halkbank'ın bu ihraçla yurtdışında da beğenilen ve güvenilen bir marka olduğunu yeniden gösterdiğini söyleyen Taşkesenlioğlu, "Başarılı bir ihraç süreci geçirdik. Önümüzdeki dönemde de yurtdışından yeni kaynaklar temin etmeye ve uluslararası sermaye piyasalarının aktif katılımcısı olmaya devam edeceğiz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)