BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHalka arzda yoğun ilgi çeken CEO Event hisseleri BİST’te işlem görmeye başlıyor----

Halka arzda yoğun ilgi çeken CEO Event hisseleri BİST’te işlem görmeye başlıyor

Halka arzda yoğun ilgi çeken CEO Event hisseleri BİST’te işlem görmeye başlıyor
31 Mayıs 2019 - 06:49 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul’da gong bu sabah, halka arzda hisseleri birkaç saat içinde kapışılan CEO Event için çalıyor… 3 kat taleple borsaya gelen “Büyük İşlerin CEO'su" nun hisseleri işlem görmeye başlıyor…

FINANSGUNDEM.COM

İstinye’de CEO Event Medya heyecanı… Gong bu sabah, yaklaşık 3 kat talebin yaşandığı halka arzda Sermaye Piyasalarına güven katarak Borsa İstanbul’a gelen “Büyük işlerin CEO'su" için çalacak. Törenle birlikte CEO Event Medya hisseleri an itibariyle “CEOEM.HE” koduyla işlem görmeye başlayacak.

6 milyon 800 bin hisseye 18 milyon talep
Borsadan satış yöntemiyle gerçekleştirilen ve 23-24 Mayıs’ta tarihlerinde iki gün süreyle planlanan ancak daha ilk gün birkaç saat içinde tamamlanan halka arzda 4.80 TL fiyattan sunulan hisseler kapışıldı, 6 milyon 800 bin adet hisseye 18 milyon 33 bin adet talep geldi.
12 milyon lira değerindeki sermayesini, 6 milyon 800 bin lira artırarak 18 milyon 800 bin liraya çıkaran ve artırılan kısmı halka arz eden CEO Event paylarına yaklaşık 3 kat ilgi oldu.

33 milyon TL gelir şirket kasasına…
Yılın ikinci halka arzı olarak 2019’a ve Mayıs ayına ‘yoğun talep’le damgasını vuran CEO Event hisselerine yüzde 33 oranında iskonto uygulandı. 31 Aralık 2018 itibarıyla 24 milyon nakiti bulunan şirket, halka arzdan 33 milyon lira gelir elde etti. Halka arz gelirinin tamamının, finansal borcu sıfır olan şirketin kasasına girdiği belirtildi.

Talep toplamada 2. gün beklenmedi
CEO Event Medya’nın borsaya açılışında aracılık eden Gedik Yatırım’dan yapılan açıklamada, “Ceo Event Medya Anonim Şirketi'nin birinci talep toplama günü olan 23.05.2019 tarihinde 6.800.000 TL nominal tutarlı halka arza 2,65 katı talep gelmiştir. Şirket'in de onayı ile talep toplamanın ikinci günü beklenmeden 23.05.2019 tarihi itibari ile halka arz müzayedesi tamamlanmış ve toplam 6.800.000 TL nominal değerli payların tamamının satışı 4,80 TL'lik halka arz fiyatı üzerinden tamamlanmıştır” denildi.

985 yatırımcının talebi karşılandı
Halka arzda 1422 adet işlem gerçekleştirilirken, talebi karşılanan başvuru sayısının 985 olduğu açıklandı. Gedik Yatırım’ın yayınladığı sonuçlara göre 1 yabancı bireysel kişi yatırımcı, 970 yerli gerçek kişi yatırımcı, 14 yerli tüzel kişi yatırımcı olmak üzere toplam 985 yatırımcı 6.800.000 TL nominal değerli payın alımını gerçekleştirdi.

“Binlerce teşekkür”
Şirket tarafından yayınlanan, yatırımcılara yönelik “Binlerce Teşekkür” ilanında, “En büyük Eventimiz’i başarı ile noktalamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerin güçlü desteğiyle artık çok daha güçlü ve kararlıyız. ‘Büyük işlerin CEO’su’ Event Medya AŞ.’nin halka arzına yoğun ilgi gösteren yeni ortaklarımıza, şükranlarımızı sunuyoruz” sözleri yer aldı.

Yeni yatırımlar ve uluslararası ortaklıklar
CEO Event halka arz sonrasında, kongre, spor, eğlence, markalı fuar başta olmak üzere kurumsal etkinlik gibi mevcut event alanlarını geliştirmeyi, ayrıca uluslararası girişimler yoluyla Türkiye’deki payını artırmayı ve dünya pazarlarına açılmayı ve marka değerini yükseltmeyi planlıyor. Şirket halka arz gelirini ağırlıklı olarak yeni yatırımlarda kullanarak organik ve inorganik büyümeyi hedefliyor.

CEO Event halka arz sonrası açık hava, medya, reklam, event şirketi ve fuarcılık şirketi yatırımlarının yanı sıra hali hazırda yürüttüğü event yönetimi hizmetlerini, uluslararası müşterilere de hizmet verecek şekilde genişletmeyi amaçlıyor. Bu amaçla farklı ülkelerde şube açmayı, temsilcilik vermeyi ve ortaklık yapmayı öngörüyor.

Dünya çapında organizasyonlara imza atıyor
Kongre, eğlence, spor, fuar, tasarım ve kurumsal etkinlik CEO Event’in uzmanlık alanları arasında yer alıyor.
Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı, WEC Dünya Enerji Kongresi, WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası, FIFA U-20 Dünya Kupası Açılış Töreni, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve İstanbul 2020 Olimpiyat Aday Şehir Tanıtım Etkinlikleri gibi uluslararası eventler, CEO’nun gerçekleştirdiği global ölçekli projelerin bazıları arasında yer alıyor.

CEO Event’in halka arzına yoğun talep

Büyük işlerin CEO’sunun borsadan satış yöntemiyle halka arzı bugün başlıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)