BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalep'in yüzde 98'i alındı----

Halep'in yüzde 98'i alındı

Halep'in yüzde 98'i alındı
12 Aralık 2016 - 14:15 www.finansgundem.com

Şam rejimi ve Rusya Halep'te muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerin yüzde 98'inin el değiştirdiğini duyurdu. Rejim, operasyonda son adımın atıldığını ilan etti.

Yaklaşık bir aydır Rusya'nın desteklediği rejim güçleriyle muhaliflerin çarpışmalarına sahne olan Halep'te, artık savaş sona ermek üzere gibi görünüyor. Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin gece boyunca devam eden çatışmada Şeyh Said semtini de ele geçirdiğini bildiriyor.

Bu açıklamadan dakikalar sonra Şam rejimi de Şeyh Said semtini tamamen aldığını duyurdu. Şeyh Said'in el değiştirmesiyle muhalifler ellerindeki bölgelerin yüzde 90'ını kaybetmiş oldu.

Rejim ve Rusya öğle saatlerinde yaptığı açıklamada ise, muhalif bölgelerin yüzde 98'inin tamamen alındığını ilan etti. Suriyeli general Zeyd el Salih, operasyonda son adımın atıldığını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan general, silahıl muhaliflerin teslim olmalarına veya ölmelerine az bir zaman kaldığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, rejim muhaliflerin elinde kalan küçük bölgeyi ağır bombardımana tutuyor. Reuters haber ajansı da, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde muhalif semtlerdeki yoğun bombardıman seslerinin rejimin eline geçen mahallelerden duyulduğunu aktarıyor.

Rusya: 2 bin 200 silahlı muhalif teslim oldu

Şam rejiminin en önemli koruyucusu Rusya ise, operasyonun başladığı 15 Kasım'dan bu yana 100 binden fazla sivilin çatışma bölgesinden çıktığını belirtiyor. Uluslararası ajansların son dakika geçtiği açıklamaya göre, 2 bin 200 silahlı muhalif de rejim güçlerine teslim oldu. Moskova, sabah saatlerinde son 24 saatte 728 silahlı muhalifin teslim olduğunu açıklamıştı.

Rusya'nın açıkladığı bu rakamlar, muhalifler ve bağımsız gözlemciler tarafından henüz doğrulanmış değil.

Rejim erkekleri ayırdı

Reuters haber ajansının Halep içinden geçtiği fotoğraflarda, çatışma bölgesinden kaçan erkeklerin polis merkezinde sıraya sokulduğu yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca ordudan bir generalin kalabalığa hitap ettiği görülüyor.

ABD tarafından muhaliflere sivillerle birlikte şehri terk etmeleri için güvenli koridor açılması önerildi ancak bu teklif Rusya tarafından kabul edilmiş değil.

Birleşmiş Milletler, kentte yüzlerce sivil erkeğin rejimin kontrolündeki bölgelere geçtikten sonra kaybolduğunu geçen hafta duyurmuştu. Ailelerin bir daha haber alamadığı erkeklerin gözaltına alındıktan sonra işkenceye tutulduğu bildiriliyor.

2012'den bu yana fiili olarak ikiye bölünmüş haldeki Halep'te Rusya'nın desteğini arkasına alan rejim güçleri yaz mevsiminden bu yana muhaliflerin kontrolündeki semtlere operasyon düzenliyor. Kentin doğusunu kontrol eden muhalifler, özellikle 15 Kasım'da başlatılan yeni saldırı dalgası karşısında yenilgiye uğradı ve küçük bir alana sıkıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)