BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş: Tam yol ileri----

Hakan Ateş: Tam yol ileri

Hakan Ateş: Tam yol ileri
17 Temmuz 2016 - 19:07 www.finansgundem.com

Finansgundem.com, Denizbank Genel Müdürü Ateş’in, darbe girişimi sonrası olası panik havasını ortadan kaldıran mesajına ulaştı.

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türkiye 15 Temmuz Cuma akşamı başlayan darbe girişimiyle uykusuz bir gece geçirdi. İstanbul’da, Ankara’da bazı yollar kapatıldı, Meclis bombalandı, bazı noktalarda halkın üzerini ateş açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine büyük şehirler başta olmak üzere yurt geneline yayılan halkın direnişi karşısında aciz kalan darbeci güçler, TSK ve Emniyet’in sert ve kararlı karşılığı üzerine çözüldü. Cumartesi ve Pazar günü itibarıyla darbecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar yapılırken, vatandaşlar da sakinleşti, kentlerde hayat normale döndü. Özellikle darbe girişimi gecesi ATM’lerden para çekme paniği de sona erdi.

Ve gözler bugüne, yani Pazartesi’ye, yani piyasaların nasıl bir tepki vereceği merakla beklenen haftanın ilk iş gününe çevrildi.

Finans dünyasında kimler büyük gerilim sonrası ilk haftaya hazırlıklı girecek acaba derken, ilk haber Denizbank’tan geldi. Finansgundem.com, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in, tüm banka personeline gönderdiği ‘sesleniş’e ulaştı. Duayen bankacı Ateş, ‘çalışma arkadaşlarına’ gönderdiği 'dikkat' mesajında, demokrasi zaferinin ardından kötü beklentilere set çekiyor, bir korkunun olmadığının altını çiziyor, finansal bir kriz beklentilerini ‘dur’duruyor. Likitide paniğinin söz konusu bile olmadığını işaret ediyor.

Denizbank personeli aracılığıyla da müşterilerine, ‘gönlünüz rahat olsun’ mesajını iletiyor. “Talep eden olursa parasını tereddütsüz ve anında ödeyeceğiz, bireysel, KOBİ, tarım ve büyük müşterilerimizin ihtiyaçlarını finanse etmek amacıyla her zamanki iştah ve gayretimizle kredi vermeye devam edeceğiz” diyor.

“Türkiye, 15 Temmuz gecesi önemli bir sınav vermiş ve bu sınavdan başarıyla, güçlenerek çıkmıştır. O gece yaşanan üzücü olayları yüreğimizin derinliklerine gömerek ülkemizin geleceği için hep birlikte omuz omuza yarınlara yürümeliyiz” diyen Ateş, Kaptanlarına komutu veriyor: Tam yol ileri…

İşte Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in çalışma arkadaşlarına gönderdiği o mesaj:

SEVGİLİ KAPTANLAR

15 Temmuz gecesi ülkemiz ve demokrasimiz, bildiğiniz üzere, çok önemli bir badire atlatmıştır.

Gerek hükümet gerekse siyasi parti liderlerinin mutabık ve birlikte hareketleri, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümet üyelerinin sağlıklı ve akılcı kararları, basınımızın ve ülkenin sahibi halkımızın görüş farklılığı gözetmeden demokrasimize verdiği destek bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açmıştır.

İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti her badireden olduğu üzere Cuma gecesi yaşadığı bu müessir olaydan da çok daha güçlenerek çıkacaktır.

Sevgili denizciler, yaşanan bir siyasi krizdir ve büyük ölçüde aşılmıştır. Ülkemizde likidite ve finansal kriz söz konusu değildir. Bu tür siyasi çalkantı dönemlerinde olası bir likide paniğinin önüne geçilebilmesi amacıyla ekonomiden sorumlu bakanlıklar, Merkez Bankası ve BDDK her türlü olağan üstü tedbiri almıştır. En ufak bir likidite paniği yaşanmaması için Merkez Bankası kaynakları bankacılık sektörüne sonuna kadar açılmıştır. Diğer yandan bankamız, her dönemde olduğu gibi, yeterli likidite rasyolarına sahiptir. Hafta sonu da dahil ATM'lerden müşterilerimizin tüm talepleri karşılanmış, yoğun kullanımda olan ATM'ler hemen desteklenmiştir. Cumartesi öğleden sonra ve Pazar günü ATM'lere ekstra bir yüklenme olmaması da panik ortamının kalmadığının en güzel göstergesidir.

Arkadaşlarım, biz müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılamak için azami çabayı göstereceğiz. Talep eden olursa parasını tereddütsüz ve anında ödeyeceğiz, bireysel, KOBİ, tarım ve büyük müşterilerimizin ihtiyaçlarını finanse etmek amacıyla her zamanki iştah ve gayretimizle kredi vermeye devam edeceğiz.

Ben de dahil tüm icra kurulumuz Pazartesi günü görevinin başında olacağız. Talep ve önerileninizi ilgili Şube, Bölge ve Grup Müdürleriniz üzerinden bizlere hızla iletebilirsiniz.

Bu dönem itibariyle yıllık izin planlarında bir değişiklik yapma ihtiyacı hissetmedik. Ancak gerek şube operasyon gerekse satış kadrolarında izin kullanımına bağlı bir işlem yığılması söz konusu olduğu anda yine bölge müdürlerimize ileteceğiniz mesajla hızla genel müdürlük ve bölge havuz kadrolarından şubelerimize destek sağlanacaktır.

Özetle arkadaşlarım, demokrasimiz 15 Temmuz gecesi önemli bir sınav vermiş ve bu sınavdan başarıyla, güçlenerek çıkmıştır. O gece yaşanan üzücü olayları yüreğimizin derinliklerine gömerek ülkemizin geleceği için hep birlikte omuz omuza yarınlara yürümeliyiz. Biz Denizciler bu güne kadar ülkemizin geleceğine sağladığımız desteği, finansmanı bundan sonra da aynı heyecanla sağlamaya devam edeceğiz.

Biz hepinizin gayet iyi bildiği üzere bir anlamda kamu hizmeti veren bir kurumun Denizbank'ın çalışanlarıyız. Bu yönden sosyal medya vb. kanallardan yönlendirilen spekülatif bilgi, haber ve yorumları hiçbir surette dikkate almadan ve bunların parçası olmamaya özen göstererek yalnızca resmi açıklamalara ve Genel Müdürlüğümüz bilgilendirmelerine itibar ve riayet etmenizi önemle rica ederim.

Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum.

Şimdi yeniden güzel Ülkemiz ve aydınlık yarınlarımız için tam yol ileri!

Sevgilerimle,

Hakan Ateş

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • petrol olasılığıda var para zaten belli17 Temmuz 2016 20:18

    soru 1.bu sözde askeri operasyonun asıl amaçı ortadoğu ya silah sevkiatımı(kaçakçılık)