BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaiti'de 3 yıl sonra kolera kaynaklı ilk ölümler yaşandı----

Haiti'de 3 yıl sonra kolera kaynaklı ilk ölümler yaşandı

Haiti'de 3 yıl sonra kolera kaynaklı ilk ölümler yaşandı
03 Ekim 2022 - 12:34 www.finansgundem.com

Ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı Haiti'de 3 sene sonra ilk kez kolera hastalığından 8 kişinin öldüğü açıklandı.

Hükümet yetkilileri, başkent Port-au-Prince'ın güneyindeki Dekayet bölgesi ile çeteler tarafından yönetilen Cite Soleil Mahallesi'nde koleraya yakalanan en az 8 kişinin vefat ettiğini bildirdi. Yetkililer, bu ölümlerin, koleranın 3 yıl sonra yol açtığı ilk can kayıpları olduğunu belirtti.

Haiti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Laure Adrien, koleranın çok hızlı yayılabilen bir hastalık olduğunu ifade etti. Adrien, kolera vakalarının bildirildiği bölgeleri ziyaret etmeye çalışan ekiplerin ülkedeki yakıt sıkıntısından etkilendiğini söyledi.

Adrien: Vicdanlı olun

Benzin istasyonlarda tıkanıklığa yol açanlara ve protesto düzenleyenlere "vicdanlı" olmaları çağrısı yapan Adrien, koleradan ölenlerin zamanında hastaneye gidemediklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Alex Larsen, insanların protesto hakkının bulunduğunu ama barikatlar ve protestolar yüzünden bağlantıları kesilen mahallelere içme suyu sağlanmasına olanak tanınmasını talep etti. Larsen, uzun süredir su olmayan bölgelerde, insanların arıtılmış içme suyu içmediğini dile getirdi.

Kolera vakalarının yeniden tırmanışa geçebileceğine değinen Larsen, imkanı olanlara suya klor katmalarını önerdi.

Birleşmiş Milletler: Haiti hükümeti ile çalışıyoruz

Birleşmiş Milletler (BM), muhtemel salgına karşı acil durum müdahalesi başlatılması konusunda Haiti hükümeti ile çalışıldığını açıkladı.

Haiti'deki ekonomik ve siyasi kriz

Ekonomik ve siyasi krizdeki ülke, akaryakıt fiyatlarındaki artışa yönelik protestolara sahne oluyor. Hükümetin 11 Eylül'de petrol yardımlarını kestiğini duyurmasının ardından ülke geneline yayılarak şiddetini artıran gösteriler, 14 Eylül'de başkent Port-au-Prince dışında ülkenin diğer büyük kentlerine yayılmıştı.

Ne olmuştu?

Haiti'de 2010'da yaşanan salgında 850 binden fazla kişiye kolera bulaşmış, hastalık nedeniyle 10 binden fazla kişi ölmüştü. Bu dönemde, Haiti'de Birleşmiş Milletler barış gücü misyonu (MINUSTAH) görevliydi. Koleranın, Ocak 2010'da meydana gelen ve 316 bin kişinin öldüğü depremin ardından ülkede görev yapan Nepalli askerlerden yerli halka bulaştığı belirtilmişti.

Kolera salgınında rolü olduğunu kabul eden BM, özür dilemek zorunda kalmıştı.

Haiti'de istifa çağrısı

 

Haiti'de 2,2 milyon çocuk yardıma muhtaç

 

Haitili eski senatör araçta yakılarak öldürüldü

 

Haiti'de çatışmalar sürüyor: 89 ölü

 

NYT: Fransa, Paris'i Haiti'den alınan haraçlarla inşa etti

 

Haiti'de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)