BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaiti'de 2,2 milyon çocuk yardıma muhtaç----

Haiti'de 2,2 milyon çocuk yardıma muhtaç

Haiti'de 2,2 milyon çocuk yardıma muhtaç
20 Eylül 2022 - 14:12 www.finansgundem.com

Uluslararası sivil toplum örgütü Save The Children, ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı Haiti'de 2 milyondan fazla çocuğun yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

Save The Children internet sitesinden yapılan paylaşımda, Haiti'de zor durumdaki çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası topluma yardım çağrısı yapıldı.

Veriler, 2,2 milyonu çocuk 4,9 milyondan fazla kişinin açlık ve kötü beslenme tehdidi altında olduğunu gösterdi.

Save The Children Haiti Direktörü Chantal Imbeault, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Ülkedeki durum giderek istikrarsızlaşıyor, şiddet en yüksek seviyelere ulaştı. Yiyecek ve suya erişim çok zor, (bu durumdan) en çok etkilenen çocuklar açlık çekiyor ve hayatını kaybetme riski altında. Barikatların ardında engellenmiş anneler, sağlık hizmetlerinden yoksun. Uluslararası toplumu Haiti'deki çocuklara ve ailelere yardım etme çabalarını sürdürmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Haiti'de hafta sonu itibarıyla şiddet olaylarında düşüş yaşandığını ve halkın büyük çoğunluğunun market ve pazarlara erişim sağlayabildiğini bildirdi.

Öte yandan, ülkedeki uluslararası havalimanına erişimin kısmen sağlandığı, çeteler tarafından ana terminallerden Varreux'ya girişlerin engellendiği belirtildi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa yönelik protestolar, hükümetin 11 Eylül Pazar günü petrol yardımlarını kestiğini duyurmasının ardından ülke geneline yayılarak şiddetini artırmıştı.

Gösteriler 14 Eylül'de, başkent Port-au-Prince dışında ülkenin diğer büyük kentlerine yayılmıştı.

Haitili eski senatör araçta yakılarak öldürüldü

 

Haiti'de çatışmalar sürüyor: 89 ölü

 

İklim değişikliği en çok Afrika'da hissediliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)