BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGüzellik yarışması iptal edildi----

Güzellik yarışması iptal edildi

Güzellik yarışması iptal edildi
04 Nisan 2013 - 12:59 www.finansgundem.com

Diyarbakır’da düzenlenecek ”Dünya Medeniyetler Kraliçesi” Yarışması iptal edildi. İşte sebebi...

Diyarbakır' da 7 Nisan Pazar günü yapılması beklenen Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması Kutlu Doğum haftasına denk geldiği gerekçesiyle iptal edildi.
Diyarbakır’da düzenlenecek ”Dünya Medeniyetler Kraliçesi” Yarışması’na katılacak ”kraliçe adayları”na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
7 Nisan’da gerçekleştirilecek ”Dünya Medeniyetler Kraliçesi” (Miss Civilization Of The World) Yarışması’na katılacak ”kraliçe adayları”, tarihi mekanları dolaştı.
Program kapsamında, Özel Veni Vidi Hastanesi’nde verilen kokteyle katılan güzeller, daha sonra yatan hastaları ziyaret ederek, çiçek verdi.
Hastane çalışanları ile hastaların yakın ilgi gösterdiği ”kraliçe adayları”na hastane yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi, 3’ü ”hastane güzeli” seçildi.
Hastane Başhekimi Şenol Gedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da ”Dünya Medeniyetler Kraliçesi” yarışması düzenleneceğini hatırlatarak, Diyarbakır’ın geçmişinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.
Bu nedenle Diyarbakır’da yarışmanın da düzenlenecek olmasının anlamlı olduğunu belirten Gedik, ”Diyarbakır, bugüne kadar farklı tanıtılıyordu. Bu algının kırılması için için bu tür organizasyonların da bir araç olduğunu düşünüyorum. Ben doğma büyüme Diyarbakırlıyım, çok zengin bir kültüre sahibiz. Bunun tanıtılması lazım. Biz de kentin tanıtımına katkıda bulunmak için hastanemizde bir organizasyon yaptık” dedi.
Yarışmanın onursal başkanı Süha Özgermi de Diyarbakır’ın dünya medeniyetleri merkezi bir şehir olduğunu belirtti.
Gazetecilerin, yarışmaya ilişkin bazı tepkilerin bulunduğunu sorması üzerine Özgermi, gözyaşlarına hakim olamayarak, ”Bizi tenkit edenler de bizi sevenler de bilsin. Bize kötü diyenleri de iyi diyenleri de severiz. Yeter ki Diyarbakır, dünyada istenen, bilinen yerini alsın. Buraya gelen güzeller, herhangi bir kaygı taşımadan geldiler. Demek ki Diyarbakır için büyük bir heyecan vardı. Tepki olmadan bir şey olmaz. Tepki gösterenlere de göstermeyenlere de teşekkür ederim” diye konuştu.
”Diyarbakır’ı tanıtmak istedik”
Yarışma başkanı Cüneyt Polat, yarışmanın 10 yıldır düzenlendiğini söyledi.
Diyarbakır’ı çözüm süreci nedeniyle dostluk ve kardeşliğe katkı sunmak için özel olarak seçtiklerini ifade eden Polat, şöyle konuştu: ”Diyarbakır aynı zamanda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir kent. Diyarbakır, Türkiye ve dünya için de çok büyük bir hazinedir. Bu yarışmayla Diyarbakır’ı tanıtmak istedik. Misafirlerimiz dünyanın değişik ülkelerinden geliyor, 18 ülkeden 19 yarışmacı katılıyor. Türkiye’den 2 güzelimiz var, birisi Diyarbakır güzeli olarak katılıyor. Büyükten küçüğe Diyarbakırlılar çok büyük ilgi gösteriyor, bu çok olumlu davranışlar bizi mutlu etti.”
Paskalya tatili seçildi
Polat, bazı kesimlerin yarışma tarihinin özel seçildiğine ilişkin iddialar ortaya atığını ifade ederek, ”Yarışmanın tarihinin süreçle alakası yok. Yarışmacıların hepsi üniversite öğrencisi olduğu için ancak Paskalya tatilinde yapmak zorundaydık. Tarihi bu nedenle seçildi, başka amacı yok” diye yanıtladı.
Yarışmaya Çek Cumhuriyeti’nden katılan Lucie Vitoslavska, Diyarbakır’a ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini belirterek, tarihi surlardan ve gösterilen ilgiden çok etkilendiklerini söyledi.
Güzeller, daha sonra Gazi Köşkü ve tarihi Keçi Burcu olmak üzere kentin tarihi mekanlarını dolaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)