BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGuterres: Küresel kurumları günümüze uygun düzenlemeliyiz----

Guterres: Küresel kurumları günümüze uygun düzenlemeliyiz

Guterres: Küresel kurumları günümüze uygun düzenlemeliyiz
09 Eylül 2023 - 03:26 www.finansgundem.com

Guterres, G-20 zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Guterres, 'Bu şekilde devam edemeyiz. Ortak fayda için bir araya gelmeli ve birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel kurumları "evrensel" ve "günümüz gerçeklerini temsil edecek" hale getirmek için reform çağrısı yaptı.

Guterres, hafta sonu Hindistan'da yapılacak G-20 zirvesi öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

''GÜNÜMÜZÜ TEMSİL EDEN BİR FİNANS YAPISINA İHTİYACIMIZ VAR''

Küresel finansal yapının "modası geçmiş, işlevsiz ve adaletsiz" olduğunu vurgulayan Guterres, ülkeleri küresel kurumları "gerçekten evrensel", "günümüz gerçeklerini temsil eden" ve "gelişmekte olan ekonomilerin ihtiyaçlarına daha duyarlı hale getirmek" için cesur adımlar atmaya çağırdı.

Guterres, Hindistan'da yapılacak G-20 zirvesi öncesinde küresel kurumlarda "derin ve yapısal" reform yapılması gerektiğine işaret ederek, "Dünyamız zor bir geçiş sürecinden geçiyor. Gelecek çok kutuplu ama çok taraflı kurumlarımız geçmiş bir çağı yansıtıyor" dedi.

''ORTAK AMAÇLAR İÇİN BİR ARADA OLMALIYIZ''

Kaybedecek vakit olmadığına uyarısında bulunan Guterres, "G-20'ye basit ama acil bir çağrıyla geldim: Bu şekilde devam edemeyiz. Ortak fayda için bir araya gelmeli ve birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Guterres ayrıca, 2030 yılına kadar yoksulluğun her biçimini sona erdirmeyi amaçlayan evrensel bir gündem olan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için yılda 500 milyar dolar yatırım yapılması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler: Sağlıklı çevre insan hakkıdır

 

Birleşmiş Milletler'den gıda krizi uyarısı

 

Birleşmiş Milletler acı bilançoyu paylaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)