BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGuterres, Hiroşima anma töreni için Japonya'ya gidecek----

Guterres, Hiroşima anma töreni için Japonya'ya gidecek

Guterres, Hiroşima anma töreni için Japonya'ya gidecek
02 Ağustos 2022 - 04:28 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 76 yıl önce Enola Gay adlı savaş uçağının Japonya'nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine düzenlediği atom bombası saldırısının bu yıl ki anma törenine katılacak

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 4 Ağustos’ta Japonya’yı ziyaret edecek. Guterres, Hiroşima’daki atom bombası kurbanları için düzenlenecek anma törenine katılacak.

BM Genel Sekreteri Guterres, her yıl 6 Ağustos'ta Hiroşima'da düzenlenen anma törenine katılmak üzere perşembe günü Japonya’ya gidecek.

Genel Sekreter sözcülüğünden yapılan açıklamada, Guterres’in, Hiroşima’daki törende atom bombası kurbanları ve dünya barışı için dua etmeyi amaçladığı, ayrıca dünya liderlerine nükleer silah stoklarını acilen ortadan kaldırma çağrısını yineleyeceği aktarıldı.

Ziyareti sırasında Genel Sekreterin, Japon üst düzey yetkililerin yanı sıra Hiroşima ve Nagazaki'deki atom bombalarından hayatta kalan bir grup kurbanla ve nükleer silahsızlanma konusunda uluslararası girişimlere öncülük eden genç aktivistlerle bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye’ye teşekkür

BM Genel Sekreteri Guterres'ten nükleer silah uyarısı

ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasının son tanığı öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)