BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGüney Kore'de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı----

Güney Kore'de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı

Güney Kore'de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı
06 Mart 2024 - 07:51 www.finansgundem.com

Güney Kore'de enflasyonun beklenenden daha hızlı bir şekilde artmasının ardından Güney Kore Merkez Bankası'nın(BoK) para politikasının sıkı kalması gerektiği yönündeki görüşünü desteklenmiş oldu

Güney Kore'nin manşet enflasyonu, art arda üç ay süren gevşemenin ardından beklenenden daha hızlı bir şekilde yukarı geldi ve Güney Kore Merkez Bankası'nın(BoK) para politikasının yapışkan fiyat artışı karşısında sıkı kalması gerektiği yönündeki görüşünü destekledi.

Güney Kore İstatistik Ofisi(Kostat) tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyatları bir önceki ay görülen yıllık yüzde 2,8 artışın ardından Şubat ayında yüzde 3,1 artış gösterdi. Piyasa beklentisi artışın yüzde 3,0 olacağı yönündeydi.

Aylık bazda da fiyatlar önceki ay görülen yüzde 0,4'ün üzerinde, yüzde 0,5 yükseldi. Analistlerin tahmini artışın yüzde 0,4 seviyesinde kalacağı şeklinde oluşmuştu.

Veriler, başta taze meyveler olmak üzere tarım ürünlerindeki yüksek fiyatların enflasyondaki yükselişin arkasındaki temel etken olduğunu gösterdi.

PARA POLİTİKASI SABİT KALDI

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek TÜFE, Şubat ayında bir ay öncesine göre yüzde 0,3 ve bir yıl öncesine göre yüzde 2,5 arttı.

Merkez Bankası, Şubat ayındaki son politika toplantısında baz faiz oranını üst üste dokuzuncu kez 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,50'de sabit tuttu. Banka, enflasyonun azaldığını ancak yapışkan kalmayı sürdürdüğünü ve bunun da "yeterince uzun" bir süre boyunca kısıtlayıcı bir politika duruşunu garanti ettiğini ileri sürdü.

Güney Kore ekonomisi yüzde 0,6 büyüdü

 

ABD ve Güney Kore'den, Kuzey Kore kararı

 

Güney Kore'de istifa eden doktorlara göreve dönmeleri için 4 gün süre

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)