BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore ve Çin'de sular ısınıyor----

Güney Kore ve Çin'de sular ısınıyor

Güney Kore ve Çin'de sular ısınıyor
09 Aralık 2013 - 10:50 www.finansgundem.com

Güney Kore hava savunma sahasını genişleterek, Çin ile tartışmalı bölgeyi de hava sahası içine alacağını açıkladı

Güney Kore hava savunma tanıma bölgesini genişleteceğini açıklayarak, Çin ile tansiyonları daha da arttıracak bir adım attı.
Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi Jang Hyuk'un dün Seul'de yaptığı açıklamaya göre, genişletme kararı 15 Aralık'ta yürürlüğe konulacak ve Çin ile Güney Kore arasında tartışmalı bölge olan Socotra Kayalıkları'nı da kapsayacak. Genişletmenin şu anda Japonya'nın hava savunma sahası içinde buluna Hongdo ve Marado adalarını da içine alacağı açıklandı.
Başkanlık resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Güney Kore Başkanı Park Geun Hye'nin, "Bu kararı, egemen bir millet olarak tüm ulusal çıkarlarımızı garanti altına alma adına, bir çok grupla ve ilgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerin ardından, sağduyulu bir şekilde aldık" dediği belirtildi.
Bölgedeki gerilim, Çin'in Doğu Çin Denizi'nde Japonya ve Güney Kore ile tartışmalı bölgeleri kapsayan yeni hava savunma sahasını ilan etmesiyle artmıştı. ABD, Güney Kore ve Japonya, Çin'e cevaben bölgede beklenmedik askeri uçuşlar gerçekleştirmişti.
"Güney Kore'nin kararı sürpriz değildi, bu (Çin'e karşı) bir kısasa kısas hareketi," diyen Güney Kore'deki Pusan Ulusal Üniversitesi'nin uluslararası ilişkiler profesörü Robert Kelly, "Tansiyon yükselecek ve üç ülkenin örtüşen bölgeleriyle senelerce devam edecek" diye ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)