BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore teşvik paketini açtı----

Güney Kore teşvik paketini açtı

Güney Kore teşvik paketini açtı
16 Nisan 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Güney Kore ekonomik büyümeyi desteklemek için yeni mali tedbirler açıkladı

Yendeki zayıflamanın baskısı altında kalan ihracatçılarını desteklemeye ve geçtiğimiz yıl 2009'dan bu yana en düşük hızında büyüyen ekonomisini canlandırmaya çalışan Güney Kore 17.3 trilyon wonluk (15.4 milyar dolar) ek bütçe açıkladı.
Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre paket, büyümeyi yüzde 0.3 artırarak, 40,000 kişilik istihdam yaratacak. Hükümetin beklenen gelir açıklarının kapatılmasının ardından mali teşvikteki net artışın 5.3 trilyon won olacağını, 2 trilyon wonun da bütçe dışındaki önlemlerden kalacağını söyledi.
Hükümetin planı, Çin ekonomisinin zayıflık sinyalleri verdiği ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ABD ve Güney Kore'yi tehdit ettiği dönemde tüketim ve güveni destekleyebilir. Yen karşısında son 6 ayda yüzde 21 yükselmiş olan won, Hyundai Motor Co. ve Samsung Electronics Co. gibi ülkenin büyük ihracatçılarını olumsuz etkiledi.
Ekonominin bu yıl yüzde 3.3 büyüyeceğinden emin olduklarını savunan Barclays Plc., planın ikinci yarıda büyümeye güçlü bir destek sağlayacağını söyledi.
Park hükümeti, geçtiğimiz ay 2013'e ait büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 2.3'e düşürdüğü gün teşvik paketi açıklamıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)