BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore sanayi üretiminde kötü veri----

Güney Kore sanayi üretiminde kötü veri

Güney Kore sanayi üretiminde kötü veri
29 Mart 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Büyüme tahminlerini aşağı çeken Güney Kore'de sanayi üretimi Şubat'ta beklenmedik şekilde düştü

Güney Kore'nin sanayi üretimi Şubat'ta beklenmedik şekilde düşüş kaydederek, yendeki zayıflamanın ihracatı olumsuz etkilemesiyle Asya'nın 4. büyük ekonomisindeki toparlanmanın daha düşük olabileceği sinyallerine bir yenisini daha ekledi.
Resmi istatistik verilerine göre Güney Kore'de üretim geçtiğimiz ay aylık bazda yüzde 0.9 düşüş kaydetti. Bloomberg anketine katılan 10 ekonomistin önceki ay yüzde 1.2 düşüş kaydetmiş olan üretim beklentisi yüzde 0.3 artış yönündeydi. Güney Kore'de üretim yıllık bazda yüzde 9.3 geriledi. Sanayi üretimindeki düşüşün kısmî olarak da, bu yılki Çin Yeni Yıl tatilinden ötürü Şubat ayının daha kısa sürmesinden kaynaklanıyor olabileceği tahmin ediliyor.
Sanayi üretimi verilerindeki düşüş, ülkenin Maliye Bakanı Hyun Oh Seok'un dün teşvik planı açıklamasının ardından hükümetin ek harcama bütçesi çıkarma ihtiyacını artırabilir. Aralarında Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor Co.'nun da yer aldığı Güney Koreli ihracatçıların yen karşısında yüzde 17 değerlenmiş olan wonun altında ezilmesinden ötürü hükümet 2013'e ait büyüme tahminini yüzde 3'ten y üzde 2.3'e indirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)