BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore ekonomiyi destekleyecek----

Güney Kore ekonomiyi destekleyecek

Güney Kore ekonomiyi destekleyecek
03 Ocak 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Güney Kore parlamentosu parlamentodaki anlaşmazlığı sonlandırarak, ekonomisini desteklemeye yönelik mevzuatın yolunu açtı

Asya'nın en büyük 4. ekonomisi Güney Kore'de iktidar ve ana muhalefet partisi 1 haftadır devam eden anlaşmazlığı gidererek, ekonomiyi desteklemeye yönelik mevzuatın yolunu açmış oldu.
Güney Kore'nin ana muhalefet partisi olan Demokrat Parti, iki partinin, Ekim'den  bu yana tutulan ve ekonomi bağlantılı yasaların hızlı bir şekilde incelenmesini öngören 2014 bütçesinde anlaştığını açıkladı. Muhalefet, iktidarın, tek taraglı olarak Başkan Park Geun Hye'nin Yüksek Denetim Kurulu Başkanı adayını onaylamasını protesto etmek için 29 Kasım'dan bu yana parlamentoyu boykot ediyordu.

Güney Kore Maliye Bakanı Hyun Oh Seok perşembe günkü bakanlar kurulu toplantısında "Ekonominin desteklenmesine yönelik 100 civarında mevzuatın parlamentoda bekleyerek, ekonomik büyüme hızını ve kredibiliteyi tehdit ettiğini" söylemişti.
Konut piyasasını kapsayan teşvik politikalarının hükümete ihtiyaç duymasından ötürü anlaşmanın rahat bir nefes aldığını belirten Hyundai Securities Co.'nun başekonomisti Lee Sang Jae, "Bütçe ve diğer mevzuatlar yerel talebin canlandırılmasına çok fazla yardımcı olacak" dedi.

Mevzuatlar arasında yabancı yatırımları çekmeye, turizm, hizmet sektörleri ve durağan emlak piyasasını desteklenmesine yönelik girişimleri kapsıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)