BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'ta hayat duruyor----

Güney Kıbrıs'ta hayat duruyor

Güney Kıbrıs'ta hayat duruyor
27 Mart 2013 - 07:42 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs’tan, Güney Kıbrıs’a geçtiğiniz zaman hem atmosfer hem de konuşulan konular değişiyor

Sokaklarda her köşede bir kameraman ve muhabir görmeniz mümkün. Bir kafede garson olan Nikolas, yaşananları “oyun olarak” değerlendiriyor ve “Şuanda hastayız, ama hastanın iyileşmesi için birşeyler yapılır. Onlar yapılırsa, düzelir ekonomi” diyor. “Canavarla karşı karşıyayız” diye devam eden Nikolas, “Anastasiadis’e inanıyoruz, o bu sorunu çözecek. 3-4 yıl sonra düzelir ekonomimiz” diye konuşuyoruz. Taksici Hristo İoannis ise, “Sorun çok büyük. Bütün işyerleri kapanıyor. Anastasiadis iyi bir başkan ama elinden gelen şuanda birşey yok” diye görüşünü açıklıyor.
'Satışlarımız durdu’
Andreas Koutsoumlou ise, tam 28 yıldır Uluslararası Bankası’nda çalışıyor. “Daha önce bugünkü gibi bir durumla karşılaşmadıklarını” anlatıyor. Türkiye medyasından geldiğimizi öğrenince, “olumlu bir bakış açısıyla” konuşmaya başlıyor ve “Perşembe günü açılacak bankalar. Bence insanlar paralarını çekmez. Çeken olursa, az olur. En kısa sürede ekonomimizin düzeleceğini düşünüyorum” diye devam ediyor. Bir banka önünde bekleyen Chris Shakallis de, sistemin yenilenmesi gerektiğini savunuyor ve “nasıl yenilenecekse yenilensin” diye tepkisini ortaya koyuyor.
“Bankalar açıldığı zaman herkes parasını almak için bankalara akın edecek” uyarısı yapıyor ekliyor, “Kıbrıs bunun da üstesinden gelir. Kıbrıslı güçlüdür, azla yetinmek zorundayız. Yaşam devam ediyor.”
1974’ten önce Güney Kıbrıs’ta kalan Kıbrıslı Türk Ali Erdoğan, kazı kazan satıyor.
“Ben Kıbrıslıyım, Kıbrıslı Türk veya Rum siyasetin işi” düşüncesinde. Devamında şöyle konuşuyor; “Daha önce işlerimiz çok iyiydi. İnsanlarda nakit para vardı. Şimdi bankalar kapalı para çekemiyor insanlar, işler düştü. Yarı yarıya satışlarımız etkilendi. AB vatandaşıyım, inanıyorum ki bu sorun en kısa zamanda çözülecek.”
‘Para üstü veremeyiz’ korkusu...
* Güney Lefkoşa’da bütün oteller gazeteciler tarafından dolmuş durumda. Gazeteciler arasında en yoğun ülke Rusya. Medya ekipleri Ledra Sokağı’na kamp kurmuş vaziyette.
* Türkiye medyasından olduğumuzu öğrenince, insanlar konuşmak istemiyor. ‘Bu bizim sorunumuz’ diye yaklaşanlar bile var.
* Kredi kartı ile ödemeler yapılmadığı için sokaklarda insanlar azalmış durumda.
* Bankaların camlarına, ‘Perşembe gününe kadar kapalıyız’ yazıları asılı.
* Taksiciler, “rica ile” 50 veya 100 Euro ile ödeme yapılmasını istemiyor. Çünkü “para üstü veremeyiz, o kadar para toplamadık” yaklaşımındalar.
* Bütün Rum kanallarında sabahlara kadar süren tartışma proğramları yayınlanıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)