BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Güney Kıbrıs eurodan çıkmalı"----

"Güney Kıbrıs eurodan çıkmalı"

Güney Kıbrıs eurodan çıkmalı
26 Mart 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

University of Maryland profesörlerinden Morici Güney Kıbrıs'ın yardım paketine pek de ılımlı bakmıyor

ABD'de University of Maryland'ın uluslararası işletme profesörü Peter Morici, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine destek veren analistlerin çoğuyla aynı görüşü paylaşmıyor.
Üniversitenin websitesindeki sayfasında bir yazı kaleme alan Morici, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası'nın koyduğu kurtarma paketi şartlarını kabul edeceğine, eurodan ayrılmasının Güney Kıbrıs için daha iyi olacağını savundu.
Kurtarma paketinin şartlarını kabul etmenin aşırı yüksek işsizlik, GSYH ve vergi gelirlerinde de sert bir düşüşe neden olacağını belirten Morici, Güney Kıbrıs'ın Troyka'nın yardımını geri çevirerek büyük bankalarını iflas ettirebileceği ve eurodan tamamen çıkabileceğini söyledi.
Morici, bu durumun mevduat sahiplerinde büyük zarara ve euro için felaket sonuçlara neden olacağını, ancak adanın Doğu Avrupa ve Asya'ya açılan kapı olma avantajını koruyacağını ileri sürdü.
Güney Kıbrıs'ın İzlanda'yı model alabileceğini söyleyen Morici, "İzlanda da bir finansal merkez, ancak kendi parası var ve benzer bir finansal krizden çok daha hızlı toplandı" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)