BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGünde 1.5 milyon dolarlık yatırım----

Günde 1.5 milyon dolarlık yatırım

Günde 1.5 milyon dolarlık yatırım
27 Mart 2013 - 07:45 www.finansgundem.com

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, bu yıl 400 milyon dolar yatırım planladıklarını belirtti

Borusan Holding, bu yıl enerji, çelik boru başta olmak üzere toplam 400 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, “Bu, grup her gün 1.5 milyon dolar yatırım yapıyor demektir” dedi.
Bu rakamın sadece organik büyüme hedeflerini kapsadığını belirten Uğur, “Şu anda 4 adet stratejik yatırım veya satın alma hedefimiz var. Bunlar çelik ve iş makineleri sektöründe. Hepsi birden gerçekleşirse 400-500 milyon dolar ek yatırım anlamına gelir. Hepsinin bu yıl olma ihtimali az. Ama yarısı olursa bile bu yılki toplam yatırım miktarımız 600 milyon doları bulur” diye konuştu.
‘Koşu bandında durmak yok’
Uğur, Borusan Holding’in 2013 vizyonunun açıklandığı yıllık 8’inci, kamuoyu bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 4 büyüme beklediklerini, bütçelerini de buna göre yaptıklarını söyledi. Hedeflerinin kârlı büyüme olduğunu belirten Uğur şöyle dedi:
“Bizim de marka algımızı güçlendirerek, topluma katkı yaparak hedefimiz büyümek. Bunu kârlı büyüme ile yapmak ki gelecekteki değerimiz bugünden daha fazla olsun. Dünya bambaşka bir boyuta girdi ve siz farklı birşeyler yapmazsanız, bunu da herkesten daha iyi yapmazsanız geride kalıyorsunuz. Yani ‘koşu bandında durmak yok’ tanımı herhalde, bugün iş dünyası için her zamankinden daha fazla geçerli.”
4.3 milyar $ ciro hedefi
Uğur, cirolarının yüzde 30’unu, ihracat yoluyla yurtdışından elde ettiklerini ve bunun artacağını açıklayarak, “Beş, altı yıl sonra yurtdışı ciromuzun, toplam ciromuzun içindeki payının yüzde 40-45’i, hatta yüzde 50’nin altında olmasına ben şaşarım diye düşünüyorum. Çünkü trend bu şekilde” dedi.
2012 yılında 4 milyar dolar ciro elde eden Borusan, 2013’te yüzde 8 büyümeyle 4.3 milyar dolar ciro hedefliyor. Holdingin 2013’te FAVÖK’ünün isen yüzde 28 artışla 286 milyon dolardan 366 milyon dolara çıkması bekleniyor.
Lüks araba satmayı biliyoruz, ama üretimi bilmiyoruz
Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Grup olarak son 5 yılda 1.2 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Soruları da yanıtlayan Kocabıyık, yerli otomobile ilişkin bir soru üzerine, “Otomotiv konusunda, biz, lüks arabayı satmayı biliyoruz. Araba üretimini de bilmiyoruz. Böyle, rekabetin en çok olduğu bir sektörde, böyle bir maceraya bizim girmemiz de düşünülemez herhalde. Bizim için macera” diye karşılık verdi.
Rüyamızda bile göremeyeceğimiz rakamlara geldik
Ağah Uğur, ABD’deki boru fabrikalarının tamamlandığında bir dünya şirketinden bahsedilebileceğini ifade etti.
Altyapı sektörünün inişli çıkışlı geliştiğini, birinci el iş makinesi satmanın dalgalı bir iş kolu olduğunu, yedek parça ve hizmetin daha stabil seyrettiğini ve bunu büyütme hedefleri olduğunu ifade eden Uğur, “5 yıl önce rüyamızda göremeyeceğimiz rakamlara geldi. 320 milyon dolar satış sonrası hizmeti var Grubun. Bu 4 yıl önce belki 120 milyon dolardı” dedi.
‘TÜSİAD zenginler değil vergi verenler kulübü’
Ahmet Kocabıyık, TÜSİAD’a ilişkin bir soru üzerine, “Babam çok ilgiliydi TÜSİAD ile ama benim o kadar çok fazla ilgil yok TÜSİAD’la. Ama asla bir ‘zenginler kulübü’ olarak görmüyorum. Hatta ben, TÜSİAD’ı ‘vergi verenler kulübü’ olarak görüyorum” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)