BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen'den ilk açıklama!----

Gülen'den ilk açıklama!

Gülen'den ilk açıklama!
19 Aralık 2013 - 13:28 www.finansgundem.com

Fethullah Gülen, Salı günü başlayan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ilk video sohbetini yayınladı

Gülen, dün yayınlanan ve ‘Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Şehitlik’ başlığını taşıyan sohbetinde ‘İnsan için her zaman haddini bilmesi çok önemlidir’ derken, Turgut Özal’ın fikir hürriyetini kısıtlayan 163. Maddeyi kaldırmasını örneğini vererek ‘o günleri getirmek densizlik olur’ dedi.

İşte Gülen’in konuşmasından önemli satır başları:

- “Ne mutlu o adama ki, kendini bilip haddinden tecavüz etmez.” İnsan için her zaman haddini bilmesi, hatta kâmetinin altında görünmesi çok önemlidir. Her şahıs kendi haddini bilmelidir; ne var ki başkaları için had tayinine girmemelidir; “Falanın haddi şu kadardır, kıymet-i harbiyesi bu kadardır!” dememelidir. O, bilinemez; nezd-i ulûhiyete ait bir husustur. Bazen ortaya konan çok küçük bir amel, basit gibi görünen bir tavır ve pek dikkati çekmeyecek bir davranış ihlasa iktiran ettiğinden dolayı tasavvurları aşkın bir mahiyet alabilir. “Bir zerre ihlâslı amel, batmanlarla hâlis olmayana müreccahtır.”

- Bazen çok küçük bir amel ya da çok kısa bir zaman dilimi insanın kurtuluşuna vesile olabilir. İmam-ı Rabbânî hazretleri gibi bazı ehl-i hakikat demişler ki: “Bir ân-ı seyyale vücud-u münevver, milyon sene vücud-u ebtere müreccahtır.” Doğurgan bir an.. sonsuzluğun peylendiği bir an, kısır bir hayattan daha kıymetlidir.

* Hangi amelin ötede nasıl bir kıymete ulaşacağı burada bilinemediğine göre, insan her güzel işe kıymet vermeli, iyilik namına hiçbir şeyi küçük görmemeli ve önüne çıkan her hayırlı fırsatı öteler hesabına değerlendirme gayreti içinde olmalıdır. Ayrıca, maruf adına hiçbir şeyi küçük görmediği gibi münker (kötülük, çirkinlik, günah) hesabına da hiçbir şeyi küçük görmemeli ve günahın en basitinden bile uzak durmaya çalışmalıdır.

- Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ruhunun ufkuna yürüdüğü gece, bir garib, kaldığı yerin penceresinde bir ses duymuş. Kuş gagalamaları gibi olan o sese önce aldırmamış; fakat ses de kesilmemiş. Bir kere daha bir kere daha.. “Ne ola ki?” diye perdeyi açınca görülmedik bir kuşun semanın derinliğine doğru açılıp gittiğini müşahede etmiş. Sonra o zat, kalkıp gideceği yere yürürken dostlarından biriyle karşılaşmış; onun “Turgut Özal vefat etti!” sözünü işitmiş. Anlaşılıyor ki sonsuzluğa açılan bir güvercin gibi kanat çırpan, o Hazret’in ruhuymuş.

- Merhum Turgut Özal bir darbe üzerine idareye geçmişti, Allah onu istihdam buyurmuştu. Olumsuzlukların temerküz ettiği bir dönemde bazı şeyleri yırtarak bir kısım olumlu şeyler yapmak suretiyle merkezde çok küçük iyilikler muhit hattında çok büyük iyiliklere tekabül eder.

- Belli bir dönemde dinî düşünce ve kanaat hürriyeti cami çerçevesine hapsedilmiş ve orada da bazı sınırlamalar getirilmişti. Hususiyle 163. Madde’nin hayatta olduğu zaman diliminde, camilerin dışında, herhangi bir dinî kanaati belirtmek bile, çoğu hukukçular tarafından, “dinî esaslara dayalı devlet kurma maksadıyla propaganda yapma” kategorisi içine sokulmuştu. Yani, o günkü anlayışa göre kalbî ve ruhî hayata müteveccih olan insanlar bir cemiyetin unsurları sayılırdı. Mesela, biri konuşuyor, siz de sadece dinliyorsunuz. Aynı duygu ve aynı düşünce etrafında bir araya gelme unsurları tamam… Böylece siz, bir cemiyet teşekkül etmiş sayılıyorsunuz. Dolayısıyla, hepinizin, 163’ün birinci fıkrasına göre, iki seneden yedi seneye kadar tecziye edilmeniz gerekirdi. Böyle bir tahdidin sosyal bir hukuk devleti anlayışıyla asla bağdaşmayacağı açıktır. Fakat, bir dönemde bu ve benzeri kanunlar şahsî yorumlarla uygulanıyor, hatta altı yedi sene hapsi bile dindarlara az gören kimseler ne yapıp edip cezayı artıracak yollar arıyorlar; inananları mahkeme, hapishane ve sürgünler arasında dolaştırıp duruyorlardı. İşte, merhum Turgut Özal ciddi gayretlerle, onca zahmet ve meşakkatle o 163. maddeyi kaldırdı.

- Rasûl-ü Ekrem (sallallâhu aleyhi ve sellem) Efendimiz bütün kemâlâtın eşsiz temsilcisidir. Fakat Hayber’de zehirlenmiş, rivayete göre o zehirlenme neticesinde senelerce sonra ruhunun ufkuna yürümüştür. İhtimal Hazreti Ebu Bekir efendimiz de zehirlendi. Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin efendilerimiz de şehit edildiler. Cenâb-ı Hak, insanların en güzelleri olan bu insanlara diğer sevapları yanında şehadet sevabını da lütfetti. Allahu a’lem, ruhunun ufkuna yürüdüğünde öyle bilinmez bir kuşun semanın enginliklerine doğru açılıp gitmesi o Hazret’in de zehirlendiğine ve şehadetine bir işaretti.

- Houston’da ameliyat olduğu zaman merhum Turgut Özal’ı ziyaret etmiştim; sarıldı, hıçkıra hıçkıra ağladı; “Ben bu Hizmet’in önemini ve insanlık için ne ifade ettiğini bu çevremdekilere anlatamıyorum!” dedi, gözyaşlarıyla dert yandı.

- Merhum Turgut Özal, vefatından bir hafta on gün evvel arkadaşlara haber gönderdi; “Orta Asya’da Hizmet’e karşı değişik olumsuz şeyler var; ben oralara gidip teminat olayım!” dedi. Pek çok ülkeye uğradı ve gittiği her yerde ülke başkanlarına “Bu arkadaşlara ilişmeyin; ben bunlara kefilim!” dedi.

- Doğrusunu Allah bilir, karanlığa taş atar gibi söz söylemek insana yakışmaz, fakat inanıyorum ki, 163. Madde’yi kaldırması gibi hizmetleriyle beraber ortaya koyduğu civanmertlikler vesilesiyle Cenâb-ı Hak, Merhum’a şehitlik sevabını da lütuf buyurdu ve Firdevs’iyle sevindirdi.

- Bugün insanların bir hayırlısını yâd ettik. 163. Madde’ye de “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” dedik. Birileri başkalarına karşı o ruhu yeniden hortlatmayı düşünüyorlarsa, Merhum’un o mevzudaki o olumlu gayretleri karşısında böyle bir niyet ve böyle bir düşüncenin ne derece bir densizlik olduğunu da doğrudan olmasa bile dolayısıyla ifade etmiş olduk.

YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Münafık20 Aralık 2013 03:29

    Müslümanlar çok iyi birbirinize düştünüz tebrik ederim.Allah tan korkun emin olmadığınız şeylerin ardına düşmeyin.

  • ömer6920 Aralık 2013 01:19

    vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış düşmanları ALLAH (CC.) KaHHAR ismiyle perişan etsin tuzaklarını ayakalarına dolaştırsın inşallah

  • ömer6920 Aralık 2013 01:17

    ALLAH yolunda maddi ve maneviyatta hizmet edenlerden ALLAH(CC.)razı olsun ALLAH rızası için çalışan gelmiş geçmiş devlet büyüklerinden ALLAH razı olsun

  • Adil...20 Aralık 2013 01:02

    Diyalog diye bir belayı ümmetin başına saran adam budur, yahudi hristiyanlar cennete giremez dediği için cübbeli Ahmet hocayı bile içeri tıktılar, saçma sapan suçlamalarla, hasta adamı mahvettiler içeride, bir gün gelir senide bitirirler ...

  • süleyman20 Aralık 2013 00:45

    aydınlık gazetesi risalei nur serisini dağıtmaya başlayacakmış diyorlar. münafık çok şükür kendini belli etti. 28 şubat olurken kimseye haddini bildirmedi, kuran kursları kapatılırken kimseye haddini bildirmedi, kızlar okul önlerinde ağlarken kimseye haddini bildirmedi, israil filistini bombalarken kimseye haddini bildirmedi, mursiye darbe yapılırken kimseye haddini bildirmedi. Ama darbecilere direnen, inananların haklarını savunmaya çalışan insanlara haddini bildirmeye çalışıyor. ölen israil çocuklarına ağlayıp mavi marmarayı karalayandan bu beklenir.

  • hakkı20 Aralık 2013 00:20

    hizmet ama kime hizmet..hakka hizmet mi israile hizmetmi

  • adam19 Aralık 2013 23:55

    hoca efendi ağlayip sümüğünü salmayı bırakmış,şimdi operasyonla meşgul.

  • ada19 Aralık 2013 23:49

    Amerika kulağına fısıldıyor oda seslendiriyor.tam bir LAVRES

  • ğarib19 Aralık 2013 23:43

    besle karğaları oysun ğözünüzü

  • as19 Aralık 2013 23:30

    6-7 fed fed diye diye eridik,bundan sonra da sanırım feto feto diye diye yuvarlanacağız.

  • vatan19 Aralık 2013 21:32

    sizinde hesap sıranız gelecek..merak etmeyin.utanmaz çıkarcılar.

  • ali19 Aralık 2013 21:14

    birazcık allah korkusu olsa fitne yapmazsın..haram olsun..

  • ŞAH İSMAİL HATAYİ19 Aralık 2013 21:12

    “wıkıleks “ size ait olan reklam amaçlı olmasın diye İngilizce ismini yazdığım dergide malum Turgut özala etmediğiniz.KÜFÜRCÜKler az değil hani unuttunuz ise hatırlatalım dedim. şimdi ise durumu Turgut özalı göstererek hükümeti eleştiriyorsunuz.ama hükümeti; HALKI FAKİRLEŞTİRDİĞİ İÇİN, ÇALINAN PARALAR YÜZÜNDEN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ HATIRLATMAK, ÇALIŞANA NEDEN AZ ZAM YAPILIYOR DİYE SORMAK YERİNE YADA SURİYEDE NE İŞİNİZ VAR DEMEK YERİNE YADA BU SORULARI SORACAK YÜREKLİLİĞİ DOĞRUDAN SÖYLEMEK VARKEN LAFI EĞİP BÜKMEYE GEREK YOK. HER ZAMAN DİN ADAMI KORKAK VE KAYPAK OLUR VE DİN ADAMLARINDAN TİKSİNİRİM ÇÜNKÜ DİN ADAMI İNSAN OLMAKTAN UZAKTIR VE din adamı her zaman ZALİMİN ve HAKSIZIN yanında KAYPAK VE ADİ RUHLARI İLE “MASUM İNSANLARA” “KİN” Besler ÇÜNKÜ KAYPAK RUHLU BU ZAVALLI DİN ADAMLARIN “DİNLERİ KİNDİR” sizde aynı durumdasınız.

  • kesen19 Aralık 2013 21:00

    bu adamdan iğrendiğim kadar kimseden iğrenmem

  • bir bilen19 Aralık 2013 20:41

    numan kurtulmuş yazık etti kendine sahne onun sahnesiydi aslında , 2013 ün en talihsiz insanı bence numan kurtulmuştur.

  • vatan19 Aralık 2013 20:23

    türkiye gündemi artık spor külüp başkanları cemaat liderleri başka yokmu basın aciklaması yapacak sizin işiniz yokmu ... oturdugunuz yerdenmi nafakanızı kazanıyorsunuz ..

  • Mehmet19 Aralık 2013 20:10

    Kanser Türkiye'nin tüm kamu kurumlarına metastaz etmiş.Kanserin tedavisi kemoterapi yalnız kemoterapinin yan etkileri var.

  • fuat19 Aralık 2013 20:07

    sen haddını bıl cunku yakında bıldırecekler hacammmm

  • cemaat19 Aralık 2013 19:21

    cemaatin aralarında soyguncuda çok ama onlar şöyle der genelleme yapmayalım iyi insanlar çok bu işe gönül verenler çok der ama hepsi aslında para olmasın kitab açmazlar.

  • hoca19 Aralık 2013 18:10

    Hocaefendi haklı haram yiyenler gitmeli.en başta gemicik yüzdürenler.

  • TARKAN19 Aralık 2013 17:59

    İsrailin kuklası ABD,de yaşayıp müslümanım diyenlerden ALLAH bu ülkeyi korusun.

  • yorum19 Aralık 2013 17:40

    düne kadar arnızdan su sızmıyordu hoca efendi bugün ne değişti dershanelerin kapanması sizi olumsuz etkileyecei için bu şekilde yaptınız sizin sayenizde ülke hortumculardan kurtulacak

  • WW19 Aralık 2013 17:35

    HOCA İSEN HOCALIĞINI YAP SİYASETTE NE İŞİN VAR. HERYER BURNUNU SOKMA SENİN YETİŞTİRDİĞİN GENÇLER SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIKKMI. BİR SOYGUN VAR İSE BUNU BAŞKA YOLLAR İLE ÇÖZEBİLİRDİNİZ.TÜM PİYASALAR ALLAK BULLAK OLDU

  • Alperen19 Aralık 2013 17:23

    Bazı insanlar vardır isimleri kendilerinden büyük , bazı insanlarda vardır kimse onları adam yerine komaz ama basiretlidirler. Bu millet basiretlidir.Bundan kimsenin kuşkusu olmasın

  • kenan19 Aralık 2013 17:12

    Hoca haklı bunlar hırsız...

  • vatandaş19 Aralık 2013 16:59

    ikisini de istemiyorum

  • VATAN EVLADI19 Aralık 2013 16:22

    FBI GÖSTERMELİK OKUL BASKINI YAPIYOR ABD DE.BU ÜLKEYİ KİMSE DURDURAMAZ ARTIK

  • KİM BUNLAR19 Aralık 2013 16:18

    BUNLAR MENFAATLARI İÇİN FİRAVUNA BİLE ŞEFAAT EDERLER BUNLARIN DİNİ PARA MENFAAT NASILDA MENFAATLARINA DOKUNUNCA ZIPLAMAYA BAŞLADILAR GERÇEK KİMLİKLERİ BÖYLECE ORTAYA CIKMIŞ OLDU BU AJANLARI BU DEVLYETİN İÇİNDEN HEMEN TEMİZLENMELİ BUNLAR İSRAİL DÖNMELERİ BUNLAR BU ÜLKE İÇİN HER ZAMAN TEHLİKELİ HANGİ HÜKÜMET GELERSE GELSİN BUNLAR BAŞA BELA CÜNKÜ ALIŞTILAR YEMEYE HEMEN TEMİZLENSİN BUNLAR

  • kemal19 Aralık 2013 16:18

    ALLAH rahmet etsin necmettin erbakanın meşhur bir sözü vardı:)))) HADİ ORDAN SENİ İŞBİRLİKCİ

  • x19 Aralık 2013 16:13

    üslubu,abd-cıa adına konuştuğunu gösteriyor,sahibinin sesi.

  • nuri19 Aralık 2013 16:02

    Hükümet istifa etmeli götürdükleri yeter..

  • HE19 Aralık 2013 15:50

    Sessiz olup sabr diyordu hoca efendi, simdi vuruyor. Olmadi.

  • HACI19 Aralık 2013 15:43

    BU İNSANIN MASKESİDE BÖYLECE DÜŞTÜ YILLARDIR HOCA ALİM DEDİK MEĞER DÜNYALIĞA TAHAM EDEN BİR ZATMIŞ YAZIK BENCE O TELEVİZYONLARA ÇIKIP VERDİĞİ NASİHATLERİ ÖNCE KENDİSİNE VERSİN ARTIK YAZIK ÇOK YAZIK ARTIK...

  • bistvadisi19 Aralık 2013 15:15

    eyer bu komploları cemat serviş etmisse cemaatte pisligin icindedir bu pislikleri ortaya doke bildigine gore oda pisligin bir ucundan tutuyordur ey chp li kardeşlerim sevinmeyin kılıçtaroglu abd de hoca ile anlaştı dige bu pislik zamanı gelir sizi de yutar

  • SINAV19 Aralık 2013 15:09

    ALİMDE OLSAN,ZALİMDE OLSAN BİLİNMELİKİ İNSANOĞLU SINAVDA.OLDUĞUN GİBİ GÖRÜNMEK YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OLMAK.KENDİNİ BELLİ EDEN DÜŞMANLA SAVAŞ,KENDİNİ BELLİ ETMEYEN( MÜNAFIK)DÜŞMANLA SAVAŞMAKTAN DAHA KOLAYDIR.ÜLKESİNİ SEVENLER BU OYUNU GÖRÜYOR VE DİMDİK AYAKTA...

  • BAY Y19 Aralık 2013 14:43

    YAZIK SANA GÜLEN HOCA. BU KADAR KİN NEYE? YOKSA SİZİN DE Mİ ŞAHSİ ÇIKARLARINIZA DOKUNDULAR.

  • Hoca efendiye açık davet19 Aralık 2013 14:01

    Hadi hoca efendi başka neler varsa onları da bekliyoruz. Hızlı davranmalısınız. Sizin için kolay olsa gerek zira AKP pisliğin üzerinde oturuyor ve bu durumdan da memnun.

  • gordion19 Aralık 2013 14:00

    doğrudur

  • dogru19 Aralık 2013 13:52

    dogru söze ne hacet herkes haddini bilmeli.bakanlarınıda al git

  • Onu19 Aralık 2013 13:47

    Onu kimle vuracaklarını da yakında görürüz. SABRETSİN AZ.

  • mustafa19 Aralık 2013 13:46

    yürü ben sarıklı meydan senin konuş la abd de durma gelde buranın başına geç heba oluyon oralarda şalvarı çek totona gel anasını satayım bunların eline yüzüne bulaştırdı herşeyi savcıları şikayet eden bi bakan bile var adalet bakanı savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacakmış hırsızları medyaya verdikleri için peh peh peh bakana gellllll....