BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül'den HSYK açıklaması----

Gül'den HSYK açıklaması

Gül'den HSYK açıklaması
16 Ocak 2014 - 19:43 www.finansgundem.com

​Cumhurbaşkanı Gül HSYK düzenlemesi ile ilgili gazetecilerin sorusunu "Yarın da inşallah güzel şeyler olacak" diye cevapladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısının anayasa değişikliği ile yeniden düzenlenmesi konusunda umudu olup olmadığı yönündeki soruya, "Yarın inşallah daha güzel şeyler olacak" yanıtını verdi. Gül'ün, bu sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından yapması farklı anlamlara neden oldu.

Örnek bina
Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haerine göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam saatlerinde Türkiye Müteahhitler Birliğinin yeni genel merkez binasının açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, bu genel merkez binasının açılışına katılmasının özel bir anlamı vardı. TMB Genel Merkez Binası; LEED Platin sertifikasına aday bir bina olarak ilgili tüm disiplinler koordine edilerek Türk inşaat sektörünün ulaştığı düzeyi simgeleyen aynı zamanda da yerel malzemelerin kullanımını teşvik eden bir entegre tasarım örneği olarak planlandı. Basit deyimle Trük tipi modern ve akıllı bir bina olarak örnek olması amacıyla inşa edildi. Gül de, bu projeyi Cumhurbaşkanı seviyesinde teşvik ettiğini göstermek için açılış resepsiyonuna katıldı.

İstikrar uyarısı
Gül, yaptığı kısa konuşmada, siyasi istikrarın ekonomik gelişmeler çerçevesindeki önemine işaret etti. Gül, "Hele dünyadaki ekonomik kırılganlıklar devam ederken dışarıdan gelen olumsuz dalgalara içeriden yeni dalgalar eklememek gerek" uyarısında bulundu.

HSYK soruldu
Gül, konuşmasından kürsüden indi. Gül, basın yayın organlarının Ankara temsilcilerinin yanına geldiğinde, "Her şey daha iyi olacak" dedi. Gül, HSYK'nın yapısıyla ilgili "Anayasa önerinizden bir sonuç almayı ümit ediyor musunuz" sorusu üzerine, "Dün konuştuk zaten. Devam ediyor bakalım inşallah güzel şeyler olur. Yarın inşallah daha güzel şeyler olacak" dedi.

Sever açıklama yaptı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever, Gül'ün sözleriyle ilgili farklı yorumlar üzerine Anadolu Ajansı'na açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün HSYK ile ilgili sorunun çözümü için bir süredir yoğun çaba harcadığını anımsatan Sever, Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yaptığı görüşmeyle de bu yöndeki çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Sever, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Müteahhitler Birliğinden ayrılırkenki sözleriyle sorunun çözümüyle ilgili yürütülen çalışmaların başarıyla sonuçlandırılmasına dair ümidini ve beklentisini dile getirdi. Bunun ötesinde farklı bir anlam yüklememek gerekir" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)