BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGuardian yazarı Koç'tan yardım istedi----

Guardian yazarı Koç'tan yardım istedi

Guardian yazarı Koç'tan yardım istedi
13 Haziran 2015 - 06:36 www.finansgundem.com

Tartışılan konuların kamuoyuna açıklanmadığı Bilderberg'i mercek altına alan Guardian yazarı, gizemin ortadan kalkması için Koç'tan yardım istedi

‘Gizemli’ Bilderberg toplantılarının 63’üncüsü önceki gün Avusturya’da başladı. Alplerin kalbindeki Tirol bölgesinde Interalpen otelinde toplanan siyaset, ekonomi, teknoloji ve medya dünyasından 140 isim Yunan ve Rus krizlerinden yapay zekaya, Amerikan seçimlerinden terörizme kadar birçok önemli konuyu tartışıyor.

Dünyaya yön veren kararların temellerinin bu toplantılarda atıldığı iddiaları sık sık dile getiriliyor. Bilderberg’in kuralları gereği yarın sona erecek toplantıda nelerin konuşulduğu sır gibi saklanacak. Hiçbir ‘haberci’ gazeteci de içeri alınmayacak. Katılımcıların konferansta edindiği bilgiyi kullanması serbest ama kimin ne söylediğini açıklamak, alıntı yapmak, atıfta bulunmak yasak. Bilderberg yönetimi bu kuralların katılımcıların rahat konuşmasını sağlamaya yönelik olduğunu savunuyor.    

2009’dan beri takipte

Ancak İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Guardian’da yazan Charlie Skelton adlı bir gazeteci bu gizem perdesinin aralanması gerektiğini düşünüyor. Hatta bu işi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un yapabileceği görüşünde. Oxford Üniversitesi mezunu Skelton, hem gazeteci, hem aktör, hem de komedi yazarı...
2009’dan bu yana Guardian için Bilderberg toplantılarını takip ediyor. İzlenimlerini Bilderblog adlı köşede yazıyor.

‘Şeffaflık adına’

Skelton dünkü yazısında Avusturya’da Mustafa Koç’la karşılaşmasını kaleme aldı. Koç, Bilderberg’i idare eden yönetim komitesinde yer alıyor. Komite toplantı gündemini ve katılımcıları belirlemekle görevli.
Skelton, Bilderberg’de konuşulanların sır perdesi ardından kalmasına karşı çıkan yazısında Koç’tan yardım istiyor. 1970’li yıllarda Bilderberg konferansları sonrası basın toplantısı düzenlediğini belirten Skelton, sonradan bu toplantıların kaldırdığını anlatıyor. Skelton, Koç Holding’in yönetim ilkeleri arasında şeffaflığın başta geldiğini belirterek, Koç’un şeffaflık adına yönetiminde yer aldığı Bilderberg’de basın toplantılarını tekrar başlatmasını istiyor.
Koç’un Bilderberg’de güçlü bir konumu olduğunu, küresel iş dünyasında etkili bağlantıları bulunduğunu, Bilderberg yönetim komitesindeki Goldman Sachs Başkanı Peter Sutherland’ın, Koç Holding yönetiminde olduğunu hatırlatan Skelton, “Diyalog, ilerleme ruhu, şeffaflık adına, Koç’a basın toplantı yapılması için çağrıda bulunuyorum. İçimde 2015 yılının Koç’un yılı olacağına dair değişik bir his var” diye yazdı.



Guardina  yazarı Charlie Skelton, Mustafa Koç'tan Bilderberg'in gizemini çözmek için yardım istediği yazısında çektiği bu fotoğrafı kullandı. 


Trafiğe takıldı

Skelton toplantının ilk günü Interalpen Hotel’in girişinde limuzin trafiğine takılan Mustafa Koç’a polis kordonunun arkasından ‘Konferansı merakla bekliyor musunuz?’ sorusunu yönelttiğini yazdı. Koç ‘Evet’ anlamında başını sallayınca, Skelton bu kez Koç’tan Türkiye’deki seçimle ilgili düşüncelerini aktarmasını istediğini ancak bunun üzerine şoförün camı kapattığını belirtiyor.

‘Basından ilgi yok’ iddiası

Bilderberg adını 1954’de ilk toplantının yapıldığı Hollanda’nın Oosterbeek şehrindeki Hotel De Bilderberg’den alıyor. Toplantının resmi amacı Avrupa ve Kuzey Amerika arasında diyalog kurmak olarak tanımlanıyor. Resmi sitesinde konferansın kamuoyunun ilgisini çekmediğini savunan Bilderberg yönetimi, 1990’lara kadar konferans öncesinde bir basın toplantısı düzenlendiğini, ancak ilgi görmediği için bunun kaldırıldığını belirtiyor. Toplantıya farklı bir bakış açısı sunabilecek isimlerin davet edildiği belirtiliyor. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek toplantı boyunca 2 bin 100 polisin görev yapacak. Otel çevresinde uçuşlar yasaklanacak.

Kimler katılıyor?

Toplantıda Shell CEO’su Ben Van Beurden, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, AB Ticaret Komiseri Karel De Gucht, Axel Springer CEO’su Mathias Döpfner, Google Başkan Yardımcısı Regina Dugan, Siemens CEO’su Joe Kaeser, ABD’li siyaset bilimci Henry Kissinger, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gibi isimler yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN KATILANLAR

Türkiye’den ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP’den milletvekili seçilen İlhan Kesici, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, gazeteciler Nuray Mert ve Soli Özel katılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)