BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGrubHub'tan işten çıkarma hamlesi----

GrubHub'tan işten çıkarma hamlesi

GrubHub'tan işten çıkarma hamlesi
12 Haziran 2023 - 21:13 www.finansgundem.com

ABD'de yemek dağıtım hizmeti veren GrubHub adlı şirket, çalışanlarının yaklaşık yüzde 15'ini işten çıkarıyor

ABD'de çevrim içi yemek siparişi ve teslimatı alanında kullanıcılar ile restoranlara hizmet sağlayan Grubhub, maliyetlerini düşürmek amacıyla çalışanlarının yaklaşık yüzde 15'ini işten çıkaracak.

Grubhub Üst Yöneticisi Howard Migdal, konuya ilişkin çalışanlara gönderdiği mesajda, şirketin sağlam bir temele sahip olduğunu ancak rekabet gücünü sürdürmek, müşteriler ve diğer ortaklara mümkün olan en iyi hizmeti sunmak ve uzun vadede başarılı olmak için bazı zor kararlar alması gerektiğini belirtti.

400 ÇALIŞAN İŞİNDEN OLACAK

Migdal, bu kapsamda Grubhub'daki personel sayısını yaklaşık yüzde 15 azaltma kararı aldıklarını, bunun 400 çalışanın işini kaybetmesine neden olacağını kaydetti.

Son derece rekabetçi ve sürekli gelişen bir sektörde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Migdal, şirketin 2019'dan bu yana işleri büyürken, işletme ve personel maliyetlerinin daha yüksek oranda arttığına dikkati çekti.

Migdal, doğru kaynaklara ve doğru önceliklere odaklanan organizasyonel yapıya sahip olunması da dahil işi mevcut duruma uygun hale getirmenin, şirketin daha çevik olmasını ve önündeki tüm fırsatlardan yararlanmasını sağlayacağını ifade etti.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİN İŞTEN ÇIKARMALARI DEVAM EDİYOR

ABD'de Kovid-19 salgını döneminde personel sayısını önemli ölçüde artıran teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar devam ediyor.

Yükselen enflasyon ve olası resesyon endişelere neden olurken birçok teknoloji şirketi, geçen yıl itibarıyla binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı.

Bu şirketler arasında Meta, Amazon, Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmaları da yer almıştı.

Son olarak sosyal medya platformu Reddit, çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmaya karar vermişti.

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar zirvede

 

Bankacılık sektöründe yeni bir işten çıkarma dalgası

 

JPMorgan'dan personel kıyımı: 1000 kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)